23948sdkhjf

Nyt campus på vej til Aalborg

Et 75.000 m2 stort godsbaneareal i det centrale Aalborg kan om få år blive hjemsted for 6.000 studerende.
Det er snart mange år siden, at der er blevet fragtet gods via godsbanegården i Aalborg, og står det til mæglerkæden Colliers og den såkaldte Stigsborggruppen skal området fremover fungere som samlingssted for en række af byens uddannelsesinstitutioner:

- Visionen bag campus er at skabe et levende og spændende uddannelsesmiljø på tværs af de studieforberedende, kompetencegivende, videregående og de afklarende uddannelser. Med 6.000 unge mennesker samlet under ét tag vil Campus emme af aktiviteter og liv døgnet rundt med åbne værksteder, cafeer, restauranter og udstillinger, hvilket åbner op for omverdenen og gør det lettere for såvel de unge som erhvervslivet at komme i dialog med hinanden, lyder det i en pressemeddelelse fra parterne.

Idéen er blevet aktuel, fordi de sidste lejemål på grunden udløber i disse år, og hos DSB - der ejer arealerne - er man positive over for projektet:

- En bymæssig udvikling af Godsbanegården har ventet på, at der opstod mulighed for at igangsætte udviklingen med projekter af en vis størrelse. Forslaget med at gøre en del af området til et campus passer fint med vore ønsker, samtidig med at en campus på dette sted - nær bus- og jernbanestationen - understøtter den kollektive trafik, siger Steen Ø. Schmidt, der er administrerende direktør i DSB Ejendomsudvikling.

Kilde: Aalborg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094