23948sdkhjf

Byggebeskæftigelse falder hurtigere end ventet

Arbejdsløsheden i byggeriet er fordoblet siden juli, og Dansk Byggeri frygter, at situationen forværres i løbet af 2009.
Ifølge Dansk Byggeri er beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen siden juli sidste år faldet med mellem 14.000 og 15.000 ansatte, og arbejdsløsheden er nu oppe på 6 %.

Dansk Byggeri spåede i oktober, at der ville være 169.000 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen i tredje kvartal 2009, men det tal er ifølge Business.dk nået allerede ved årsskiftet. Nedturen går således langt hurtigere end frygtet:

- Finanskrisen har sat turbo på afskedigelserne i byggeriet. I fjerde kvartal har vi fået meldinger fra mange af vores medlemsvirksomheder om afskedigelser og hjemsendelse af mange timelønnede medarbejdere, siger administrerende direktør Michael Nielsen fra Dansk Byggeri og fortsætter:

- Men vi er specielt bekymrede, fordi virksomhederne i stor stil afskediger funktionærer. Det er et signal om, at det her ikke blot er en kortvarig nedgang i ordrebeholdningen, men en mere langvarig situation, slutter han.

Kilde: Business.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11