23948sdkhjf

Regionsrådsformand om Femern-udsættelse: Stærkt problematisk

Det sjællandske erhvervsliv og Region Sjælland har allerede investeret massivt i Femern-forbindelsen.

Det er derfor meget uheldigt, at byggeriet nu er løbet ind i nye forsinkelser, lyder det fra regionsrådsformand Jens Stenbæk.

- I Region Sjælland er vi allerede i startblokkene. Innovationsmiljøerne er bygget op, og som region har vi investeret mere end 40 millioner kroner i at forberede virksomhederne og deres medarbejdere på at kunne deltage i byggeprojektet. Vores uddannelsesinstitutioner har længe været i gang med at uddanne folk til arbejdsopgaverne på Femern-byggeriet. At vi nu får endnu en forsinkelse på projektet er stærkt uheldigt. Vi har behov for, at den danske trafikminister tager denne situation meget alvorligt, siger han.

Fremryk anlægsarbejder

Jens Stenbæk opfordrer den danske regering fremrykke nogle af de anlægsarbejder, som skal forberedes i forbindelse med Femern-forbindelsen. Det drejer sig om veje og togbaner.

- Vi vil i Region Sjælland bede om et hurtigt møde med trafikministeren, så vi kan finde nogle veje til at holde momentum på den danske side i forhold til Femern-projektet. Det værste der kan ske er, at troen på Femern-forbindelsen begynder at vakle hos virksomhederne, siger han.

Jens Stenbæk understreger, at Femern-forbindelsen har meget stor betydning for den sydlige del af Region Sjælland, der i dag kæmper med høj ledighed og lave vækstrater.

- Betydningen af Femern-forbindelsen kan ikke overvurderes for vores del af landet. I en årrække vil sænketunnelen skabe global interesse, og den vil samle højt kvalificerede medarbejdere og en række innovative virksomheder på hele Sjælland og Lolland-Falster. Alene byggeriet af tunnelen vil give 55.000 jobs i Femern-regionen. Det her handler om at skabe vækst og arbejdspladser, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093