23948sdkhjf

Dansk Boligbyg giver hotel en kæmpe overhaling

Jysk 1960’er-hotel bliver højere og ombygges delvist til ejerlejligheder.

I december tager Dansk Boligbyg hul på en ombygning af Hotel Kongens Ege i Randers, der går en ny og markant anderledes fremtid i møde.

Når renoveringen er gennemført om halvandet år, vil bebyggelsen således både rumme 50 eksklusive lejligheder og et hotel med 40 værelser.

- Det nye Kongens Ege bliver på syv etager, idet vi forhøjer både den oprindelige bygning fra 1968 og tilbygningen fra 1988 med henholdsvis én og to etager, fortæller projektchef Niels Erik Starup fra Dansk Boligbyg.

Hovedentreprisen løber op i 100 millioner kroner eksklusiv moms og omfatter foruden boligerne en restaurant og 93 p-pladser.

Hotellet med de 40 værelser placeres fortrinsvis mod nord, i stueplan og delvist på 1. sal. Restauranten får en ’svævende’ terrasse, placeret mod syd, så gæsterne får udsigt over Randers.

Lejlighederne varierer i størrelse fra 90 til 163 kvadratmeter og udstyres alle med store altaner eller terrasser. Penthouselejlighederne får ekstra store altaner, der rykkes ind i facaden.

Totalrådgiver på projektet er Reeholm og Bredahl A/S, mens Smærup og Wessmann A/S er arkitekt. Suez ApS / Karsten Kirkegaard er bygherre.

Det historiske perspektiv

Hotel Kongens Ege er opført 1968, midt i en fredskov med gangstier samt udsigt over byen og Randers fjord. Hotellet, der blev udbygget i 1988, har længe trængt til en omfattende renovering for at kunne leve op til nutidens bygningskrav.

I 1987/88 blev Hotel Kongens Ege overtaget af Scandic hotelkæden, der udvidede antallet af værelser fra 88 til 130. Den 1. december 2013 – for tre år siden – indstillede Scandic hoteldriften.

I en periode derefter var Kongens Ege udlejet til Den Evangeliske Frikirke. Og nu ombygges hotellet altså til 50 nye eksklusive ejerlejligheder og hotel med 40 værelser og restaurant.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125