23948sdkhjf

To teams fordeler byggeopgaver til milliarder

Københavns Kommune har udvalgt sine strategiske byggepartnere

 

Skoler, børnehaver og idrætsanlæg.

To byggeteams ledet af entreprenørvirksomhederne Enemærke og Petersen og Jakon vinder Københavns Kommunes udbud om strategiske partnerskaber og skal bygge for flere milliarder i de kommende fire år.

- Det bliver en helt ny måde at samarbejde på omkring det offentlige byggeri. Vi har store forventninger til, at vi med det nye samarbejde kan gøre Københavns byggerier billigere, bedre og mere rettidige, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang sammen med vores nye strategiske partnere”, siger byggechef i Byggeri København, Rasmus Brandt Lassen i en pressemeddelelse.

I august måned indsendte 10 prækvalificerede byggeteams tilbud på kommunens udbud for strategiske partnerskaber, som samlet estimeres til en værdi på op til 2,9 milliarder kroner over fire år.

Det ene udbud er børne- og ungeområdet, som Enemærke og Petersen har vundet sammen med arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard, Kant Arkitekter, Dominia, Norconsult og GHB Landskabsarkitekter.

Det handler om udvidelse, ombygning og renovering af eksisterende skoler, fritidshjem og daginstitutioner samt nybygning af daginstitutioner. Samlet estimeres opgaven at have en værdi på op mod 2,3 milliarder kroner over fire år. 

Det andet udbud vedrører kommunens øvrige forvaltninger og er vundet af Jakon i samarbejde med EKJ rådgivende ingeniører, Rørbæk og Møller, Leth & Gori samt Schul Landskab.

Det omfatter nybygning, udvidelse, ombygning og renovering af idrætsanlæg, kulturinstitutioner, botilbud mv. og estimeres at have en værdi på op mod 0,6 milliarder kroner over fire år.

Samarbejdsaftalerne underskrives af byggechef Rasmus Brandt Lassen og de to byggeteams hos Byggeri København den 29. november.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078