23948sdkhjf

FC Beton køber lecablok-fabrik

FC Beton - i offentligheden nok stadig mest kendt som Frejlev Cementstøberi - har købt franske Saint-Gobains lecablokfabrik i Gadbjerg nordøst for Billund med fire ansatte.

Med købet slår FC Beton mindst to fluer med et smæk, fortæller René Yde Aagesen, der er økonomidirektør og bestyrelsesmedlem i FC Beton.

- Vi øger vores produktion og markedsandel på området lecablokke, som vi allerede i dag producerer på fabrikken i Frejlev, siger han.

Med overtagelsen af lecablok-fabrikken sparer FC Beton også omkostninger.

- I dag kører vi lecablokke ud fra Frejlev til kunder så langt væk som Sjælland, men de vil i fremtiden blive betjent fra fabrikken i Gadbjerg, og så sparer vi selvfølgelig transportudgifter, siger han.

Producerer også lecakugler
Lecablokke bliver produceret af blandt andet lecakugler, som Saint-Gobain også producerer.

- Og det er selvfølgeligt lidt akavet, at vi har skullet købe råvarerne til vores egen produktion af Lecablokke fra et sted, hvor man også selv producerer blokkene, og den anomali får vi med vores opkøb fjernet, siger René Aagesen.

- Vi er glade for, at FC Beton overtager produktionen af blokke i Gadbjerg, og vi ser frem til ikke bare at følge med fra sidelinjen, men også til at fortsætte det gode samarbejde som leverandør til fabrikken i fremtiden, siger Torben Dyrberg, der er administrerende direktør hos sælger, Leca A/S, Saint-Gobains danske datterselskab.

FC Beton fra Frejlev ved Aalborg opnåede i regnskabsåret 2015/16 et overskud efter skat på 5,5 millioner kroner. Virksomheden har produktion på fem lokationer og har 45 ansatte. Virksomheden er ejet af Jens Mølgaard, der også er administrerende direktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11