23948sdkhjf

Aalborg Portland mærker krisen

Produktionen er nede med 20 % som følge af afmatning i Europa og USA. Cementproducenten har i årets løb fyret 150 medarbejdere og sætter sin lid til, at tilpasningerne fører koncernen helskindet gennem krisen.
- Situationen er alvorlig, men Aalborg Portland er velkonsolideret, og vi lander på benene. Vi taler om et stort, tocifret fald i produktion og salg. Vores tilpasninger startede allerede i foråret, men vi er blevet overrasket over styrken, bredden og dybden i denne finanskrise.

Sådan lyder økonomi- og finansdirektør Henning Bæks beskrivelse af den aktuelle situation i Aalborg Portland. Koncernen er hårdt ramt af nedgangen på markederne Norden, USA, Tyskland og Storbritannien, og det sætter sine spor i årets regnskab:

- Det bliver stadig pænt, men markant lavere. Bundlinjens fald er dog afbødet af de tilpasninger, der blev foretaget i foråret, men disse tilpasninger får først for alvor effekt i 2009, siger Henning Bæk til Børsen.

De omtalte tilpasninger dækker blandt andet over nedlæggelse af 150 stillinger i Norden, men det betyder på ingen måde, at aktiviteterne her er under afvikling:

- I Aalborg Portland arbejder vi med Danmarks eneste råstof, og vi ved, at det er i jorden mange år frem. Derfor kæmper vi hårdt for fortsat at have cementproduktion i Danmark, forklarer han.

Det er imidlertid meget svært at spå om fremtiden netop nu. Aalborg Portland har lige færdiggjort sit regnskab for næste år, men ifølge Henning Bæk er det allerede forældet:

- Vi kan simpelthen ikke se længere frem. Det er helt andre styringsmekanismer, der nu tages i brug, og derfor bliver vi nødt til løbende at justere budgettet og arbejde med udviklingsscenarier for 2009, siger han.

Stemningen er dog fortsat positiv, og der er stor tiltro til koncernens fremtidige udvikling:

- Aalborg Portland er toptunet til at komme ud af den orkan, vi befinder os i - uden for mange skrammer, slutter Henning Bæk.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109