23948sdkhjf

Passivehuse laves da af tegl

Egernsund Tegl er med på årets Building Green-messe med energirigtige tegl-løsninger.
Et af de 'energikritiske' steder, når der bygges huse, er omkring vinduer og døre, hvor det er svært at lave en fuldendt løsning uden at skabe kuldebroer.

Egernsund Tegl har en ambition om at være med helt fremme i feltet, når det gælder brugen af tegl i byggeriet. Det gælder også, når det drejer sig om energivenligt byggeri.

På Building Green er det netop en af virksomhedens energivenlige løsninger omkring hulmurskonstruktioner, og koblinger mellem teglfals, vindues- og dørrammer, der kommer til at være i centrum; nemlig Passivhus System +C.

Løsningen er blandt andet udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut, Bjerg arkitektur og Dansk Passivhus Center. Udfordringen var at udvikle et system, der kan løse problematikken vedrørende hulmurstykkelser og linjetab omkring vinduer og døre. Løsningen blev blandt andet præfabrikerede energifalse.

- Tanken er at minimere linjetabet, og derfor bliver falsen placeret 6 cm forskudt fra facadefalsen. Så får man et gab mellem bagmur og facade på cirka 10 cm - og det gab lukker vindues- og dørrammer. Udefra ser man rammerne på traditionel vis, mens det indefra er skjult, forklarer Søren Henrichsen, der er arkitektrådgiver hos Egernsund Tegl.

- Gabet gør, at den eneste forbindelse mellem kulde og varme opstår gennem karmen, og de er så gode i dag, at man minimerer varmetabet. Isolering i hulmuren placeres helt op mod karmstykket, og her vil man typisk erstatte det traditionelle mineraluld med Kingspan Kooltherm. Man kan dermed holde murtykkelsen nede på 408 mm, der er en god murtykkelse, som de fleste kan leve med, og der ligger man med en u-værdi på 0,09, uddyber Søren Henrichsen.

Selvom Passivhus System +C har været på markedet siden 2012, er der stadig et stykke vej til, at det fylder en stor del af Egernsund Tegls produktion. Og her er Building Green-messen netop en glimrende udstillingsplatform, mener Søren Henrichsen.

- Vi har det i fokus, fordi vi ved, det er noget, der gør os synlige på markedet over for bygherrer og arkitekter, der leder efter løsninger, som efterlever de krav, der er fra 2020 og fremefter. Det er både til enfamilieshuse, men der er også en del boligforeninger, der er interesserede i det. Vi har haft en del snakke med boligforeninger, men i forhold til renoveringer er det ikke helt blevet til det, vi havde håbet endnu, siger Søren Henrichsen, der dog har flere spændende projekter med enfamilieshuse med på sin track liste. Fire etager er den hidtil højeste bygning, der er opført efter principperne, beliggende i Strandgade i Nørresundby.

Artiklen er en del af temaet Building Green 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125