23948sdkhjf

Forsinkelser giver fyringer

Hjørring Kommune udskyder et stort anlagt byggeri på byens gamle slagterigrund. Det betyder, at entreprenørfirmaet HP Gruppen nu må fyre 25-30 mand.
Mandag meddelte Hjørring Kommune, at man har besluttet at udskyde opførelsen af et højhusprojekt på den grund, som tidligere husede byens slagteri. Årsagen er, at kommunen vil tage op til overvejelse, om de to planlagte højhuse på henholdsvis 10 og 12 etager skal reduceres med hver tre etager.

Udskydelsen er fatal for HP Gruppen, som har entreprisen på projektet. Forsinkelserne har reduceret byggeriets markedspris med 100 mio. kroner, og entreprenøren må nu nedlægge 25-30 stillinger:

- Mandag var en rigtig sort dag for os og for byens udvikling. Vores umiddelbare reaktion er stor undren og dyb skuffelse. Efter en urimelig lang planproces, der nu har stået på i 2½ år, og alt det materiale, der er udarbejdet for at belyse sagen, OG en indstilling fra embedsmændene om at sige ja, er de stadig ikke i stand til at træffe en beslutning, siger en skuffet direktør Søren Pedersen til Nordjyske og fortsætter:

- Det er efterhånden ved at være en psykisk belastning. Vi aner jo stadig ikke om vi er ’købt eller solgt’ til trods for, at såvel den eksisterende kommuneplan for centerformål som kommunens nyligt udsendte udviklings- og strategiplan passer som ’hånd i handske’ med projektets intentioner.

Projektet i Hjørring indeholder i den oprindelige plan opførelse af boliger, forretninger og kontorlokaler på i alt 37.000 etagemeter.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141