23948sdkhjf

Danske kunstnere får gode råd fra international topdesigner

Englands p.t. hotteste designer - Tom Dixon - er i Danmark for første gang, når han midt i januar er hovedtaler under Danish Crafts’ KUR09, der handler om karriere og kunsten at skabe sig én.
Ikon, designer, curator, producent og industriel konceptmager. Engelske Tom Dixon har det hele - og mere til.

Han har taget vejen fra designer til indehaver af et brand i verdensklasse, og på Danish Crafts’ 3. Nytårskur - KUR09 - leverer han sin personlige fortælling om vejen til en succesfuld karriere og de kompromis’er, som vejen ofte er belagt med.
Hvad kræver det at komme til tops i den internationale designverden?
Hvordan plejer man sit talent samtidig med, at man etablerer internationale kontakter, deltager i udstillinger og udvider sit netværk?
Og hvordan forener man det at være kunstner og kommerciel?

Med KUR09 ønsker Danish Crafts at give et bud på, hvordan man som kunsthåndværker og designer løser den konflikt, der ligger i at kombinere det kunstneriske og kreative med det forretningsmæssige og bevare sin integritet samtidig med, at man går i clinch med det kommercielle marked.

- Danmark har en stor talentmasse af kunsthåndværkere og designere, som oplever en stigende efterspørgsel efter deres kompetencer og ydelser. Dette skal synliggøres yderligere over for danske og internationale producenter, fortæller direktør i Danish Crafts, Birgitte Jahn.

Udviklingen kræver, at man som kunsthåndværker og designer er klædt på til mødet med erhvervslivet og er bevidst om sine ønsker til sin professionelle løbebane. At man er i stand til at afveje sine kunstneriske ambitioner med de mere forretningsmæssige mål.

- Det er derfor meget relevant at vise, hvorledes nogle med stor succes har formået at kombinere deres kunstneriske integritet med en meget professionel forretningsmæssig tilgang, slutter Birgitte Jahn.

På KUR09 får Tom Dixon følgeskab af den danske designer Louise Campbell og medindehaver af den svenske designvirksomhed Källemo Erik Lundh, som hver især bidrager med deres individuelle fortællinger om deres karriere. Endelig vil sociologen Henrik Dahl diskutere karriere som livsform i forhold til kunsthåndværk og design.

Kilde: Danish Crafts

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078