23948sdkhjf

Produktnyhed: ’Skræddersyet’ lænestol i beton

En ’skræddersyet’ lænestol i beton med aftryk af en menneskekrop. Betonmøblet er et nyt kreativt bud på, hvordan verdens mest anvendte byggemateriale kan udnyttes til at skabe fremsynede designmøbler på samlebånd ved hjælp af ny robotteknologi.
Den 500 kg. tunge betonlænestol kan ses og prøves på Snedkernes Efterårsudstilling ved Rundetaarn i København fra den 21. november 2008. Lænestolen er designet af Komplot Design og fremstillet på Teknologisk Instituts højteknologiske betonværksted.

Stolen, der er bekvem at sidde i, er skabt i et geometrisk formsprog med inspiration fra flisers kvadratnet, hvori mennesket har efterladt et vedvarende aftryk.

- Vi har aldrig før lavet et møbel i beton, så det var en stor udfordring at skabe et personligt rum til det offentlige miljø ved at bruge betonteknologi, fortæller designer Boris Berlin fra Komplot Design.

Han tilføjer, at beton er et fascinerende og interessant materiale at arbejde med. For det er hårdt og tungt som sten men samtidig formbart som smør i tilblivelsesprocessen og tilmed et holdbart materiale, der tåler at stå ude i al slags vejr.

Voksende marked for beton
Designerens digitale modeller af møblerne er brugt til at lave produktionsprogrammer til robotten på Teknologisk Institut. Og ud fra disse programmer har robotten fræset prototyper af stolen og bordet i polystyrenblokke, som blev brugt til at lave en støbeform i silikone. Teknologisk Institut har bidraget til den kreative proces med materialemæssige kompetencer og know how.

- Det har været inspirerende at arbejde tæt sammen med Komplot Design om at udnytte mulighederne for at fremstille unikke forme med robotten, siger konsulent Lars Nyholm Thrane fra Teknologisk Institut.

Han vurderer, at der er et voksende marked for kreativ og visionær anvendelse af beton, og det er Boris Berlin fra Komplot Design enig i:

- Kun fantasien sætter grænser for skabelsen af sjove og anderledes geometrier og overflader på betonkonstruktioner. Indtil videre har vi kun set ’toppen af isbjerget’, hvad angår brug af beton til møbelfremstilling, spår Boris Berlin, der arbejder videre med en masse ideer til fremtidens massefabrikation af betonmøbler med et individuelt udtryk.

Arrangørerne bag Snedkernes Efterårsudstilling vurderer, at det udendørs møbelsæt i beton er et interessant supplement til de øvrige innovative møbler i træ, stål, gummi og flet på udstillingen.

- Vi skal hele tiden finde nye ideer og tænke innovativt. Og beton er et lovende og nyskabende materiale. Så vi er glade for at have betonmøblet med på udstillingen, idet vi gerne vil vise verden, at Danmark er blandt de internationalt førende med møbeldesign, understreger sekretariatschef Karin Carlander fra SE Sekretariatet, der står bag Snedkernes Efterårsudstilling.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094