23948sdkhjf

Store projekter på Frederiksberg skal DGNB-certificeres

Frederiksberg Kommunes byggeri skal være bæredygtigt, og derfor har kommunen besluttet, at store byggeprojekter i fremtiden skal certificeres efter DGNB-standarden.

- Frederiksberg Kommune er en grøn kommune, hvor det at tage hånd om mennesker, økonomi og miljø ikke er et enten-eller, men et både-og. Det skal afspejles både i vores nybyggeri og i vores håndtering og drift af eksisterende byggeri, siger borgmester Jørgen Glenthøj (C).

Beslutningen om at satse på DGNB skal være med til at sikre, at Frederiksberg når sit mål om at være CO2-neutral i 2035. Kommunen gennemfører for øjeblikket tre pilotprojekter med DGNB certificering og har desuden til hensigt at benytte udvalgte DGNB-kriterier for mindre byggeprojekter, hvor det ikke er rentabelt med en decideret certificering.

Samtidig skal undersøges, om nogle af kommunens eksisterende bygninger kan leve op til kravene. I første omgang skal Bolig- og Ejendomsudvalget se nærmere på kommunens rådhus.

- Undersøgelsen vil give kommunen et godt overblik over rådhusets tilstand, og hvordan det vedligeholdes i forhold til at sikre, at bygningen er bæredygtig for miljø, mennesker og økonomi. Det er naturligt at have fokus på rådhuset, som meget gerne må stå som et fyrtårn for miljø og bæredygtighed, siger Simon Aggesen (C), der er formand for Bolig- og Ejendomsudvalget

Frederiksberg Kommune har siden slutningen af 2014 været medlem af Green Building Council Denmark. Kommunen udbygning af Skolen på Duevej har deltaget i pilotfasen for DGNB for undervisnings- og børneinstitutioner, som afsluttes i december 2016.

Fire af Frederiksberg Kommunes medarbejdere har gennemført DGNB-konsulentuddannelsen, så de kan være med til at sikre kommunens grønne vej mod et CO2-neutralt Frederiksberg i 2035.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126