23948sdkhjf

Nyt center skal sikre sundere boliger

Det nyetablerede Center for Indeklima og Sundhed i Boliger skal arbejde på at få bugt med store folkesygdomme som astma og allergi.
Dårligt indeklima har stor betydning for udviklingen af store folkesygdomme som astma og allergi, der gennem de seneste årtier har haft en markant stigende forekomst i Danmark

Det er baggrunden for, at et nyt forskningscenter med navnet ”Center for Indeklima og Sundhed i Boliger” nu ser dagens lys. Det nye forskningscenter etableres som en del af Realdania Forskning.

Formålet med centeret er at opbygge et forskningsmiljø, der kan skabe øget indsigt i de basale sammenhænge mellem boligbyggeriets design, konstruktion og materialevalg, indeklima og helbred. Centret skal på den måde skabe et videngrundlag for bedre planlægning og byggeri af sundere boliger.

- Der er gennemført en del forskning og analysearbejde om bygningers indeklima, men indsatsen har primært været rettet mod kontorarbejde og arbejdsmiljø, mens indeklimaets betydning i boligbyggeri ikke har været undersøgt i større omfang. Der er derfor betydelige muligheder for forbedring, foklarer Lennie Clausen, der er projektleder hos Realdania.

Realdania har skudt 30 mio. kroner i projektet, som foreløbigt kommer til at løbe fra 2009 til 2013.

Professor Torben Sigsgaard fra Institut for Folkesundhed ved Århus Universitet er udpeget som leder for projektet, som udover Realdania og AU’s institut for Folkesundhed også involverer Institut for Byggeri og Anlæg (Danmarks Tekniske Universitet), SBi (Aalborg Universitet), Institut for Folkesundhedsvidenskab (Københavns Universitet) samt Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093