23948sdkhjf

Salg af erhvervsjord i frit fald

Store erhvervsudviklingsområder som Fredericia og Ørestad oplever markante nedgange i salget af byggeretter.
Den økonomiske nedtur rammer de store arealudviklingsområder hårdt. Ifølge Børsen solgte By & Havn i Ørestaden 630.000 etagemeter for to år siden, mens salget for i år indtil videre ligger på 15.000.

Det er en nedgang på mere end 97 %, og selskabet forventer ikke nogen stor stigning næste år:

- Vi regner med at sælge 20.000 etagemeter til næste år, og at vi i de kommende år vil ligge på dette niveau. Vi har ingen store salg i kikkerten, og tendensen er vigende i markedet, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen til Børsen.

Meldingerne fra Fredericia - der er Danmarks største erhvervsudviklingsområde - er nogenlunde enslydende. Her er det samlede salg faldet med 83 % siden sidste år, og ifølge Claude Engmark - der er kontorchef i Fredericia Kommune - er udviklingen kommet som et lyn fra en klar himmel:

- Vi havde ikke regnet med, at efterspørgslen ville gå så meget ned. Det er næsten kommet fra den ene dag til den anden - en meget hurtig omvæltning, fortæller han.

Fredericia Kommune har omkring 269 hektar jord liggende klar til brug, mens Ørestad fortsat har omkring 50 % af sine byggeretter til salg. Det svarer til 1,5 mio. etagemeter.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11