23948sdkhjf

Dørproducent skærer i medarbejderstaben

Løgstør-virksomheden Jeld-Wen har varslet fyring af 275 medarbejdere på sine fabrikker i Sverige. Danske ansatte rammes ikke i denne omgang.
Dørproducenten Jeld-Wen - der tidligere hed Vest-Wood - har ifølge Nordjyske varslet fyring af 275 medarbejdere. D

et er især fabrikken i Åstorp i Sydsverige, der rammes. Her nedlægges 230 stillinger, og de resterende 45 fyrede medarbejdere vil ligeledes have svensk pas.

Fyringerne i Sverige hænger selvfølgelig sammen med afmatningen i byggesektoren, men en væsentlig årsag er også, at en del af koncernens produktion er flyttet til Baltikum. Det er nemlig væsentlig billigere at producere i de baltiske lande:

- Dels er der betydeligt lavere lønomkostninger, men også langt billigere råvarer. Det træ der bruges til dørproduktionen koster mindre i Baltikum end i Sverige, siger administrerende direktør Jens Bach Mortensen til Nordjyske.

Hovedsædet i Løgstør og koncernens tre danske fabrikker går således fri i denne omgang, og ifølge Jens Bach Mortensen direktør skyldes det, at virksomheden løbende har formået at tilpasse sig udviklingen:

- I Danmark har vi løbende tilpasset til et lidt lavere gear, så her er der over en periode afskediget omkring 50 medarbejdere, forklarer han.

Om Jeld-Wen
Jeld-Wen-koncernen beskæftiger mere end 4.000 medarbejdere og har afdelinger i ni lande. Koncernen hentede i 2007 et overskud efter skat på knap 89 mio. kroner ud af en omsætning på 3,97 mia. I Danmark sælges koncernens produkter under navnet Swedoor.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109