23948sdkhjf

Store projekter skal gøre Cowi endnu større

Den danske rådgiver vil vokse med 50 procent inden for infrastruktur i løbet af fem år.
Cowi har netop offentliggjort regnskabstallene for årets første seks måneder, og både på omsætning og driftsresultat er der tale om en forbedring i forhold til sidste år.

- I starten af året lancerede vi vores nye forretningsstrategi, "One Step Ahead", og vi kan positivt konstatere, at vi er i gang med at indfri en række af de mål, vi har sat os – både for indeværende år samt på den længere bane, siger administrerende direktør Lars-Peter Søbye.

Infrastruktur er den vigtigste vækstmotor for Cowi i den kommende femårs-strategiperiode. Ambitionen er således at skabe en vækst inden for infrastrukturprojekter på over 50 procent.

Men også inden for byggeri, energi samt vand og miljø er vækstmålene ambitiøse. Det er Cowis nylige opkøb af bygherrerådgivningsvirksomheden Bascon et vidnesbyrd om.

Et nøgleelement i strategien er at sikre Cowis globale konkurrenceevne ved at arbejde tættere sammen på tværs af forretningen:

- Det er kendetegnende for en række af de store projekter, vi har vundet her i 2016, at vi vinder, fordi vi er i stand til at mobilisere stærke teams på tværs af fagligheder og geografi – og hvor vores forskellige tværgående kompetencer således bringes i spil på den pågældende opgave. Det store infrastrukturprojekt Västlänken i Gøteborg, hvor der skal bygges en underjordisk station og jernbanetunnel, er et godt eksempel på denne tilgang, siger Lars-Peter Søbye.

Cowi har netop vundet projekteringen af Danmarks største skybrudstunnel i det nordlige København. Virksomheden er også blevet rådgiver for det samlede byggeri på den gamle postterminalgrund ved Københavns Hovedbanegård, som er et af de mest markante byudviklingsprojekter i København i nyere tid. Begge projekter løber op i trecifrede millionbeløb.

Cowi

1. halvår 2016 1. halvår 2015
Omsætning 2.987 mio. kr. 2.834 mio. kr.
Primær drift (EBIT) 102 mio. kr. 89 mio. kr.
Resultat før skat 111 mio. kr. 113 mio. kr.
Periodens resultat 76 mio. kr. 73 mio. kr.
EBIT-margin 3,4% 3,1%
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109