23948sdkhjf

El-installatør dropper dieselbilen

Jan Darville har investeret i en elektrisk varebil og opfordrer kollegaerne til at gøre det samme.
Øjnene stråler og energien lyser ud af el-installatør Jan Darville, GodEnergi i Bagsværd, når han fortæller om sin virksomhed og sit arbejde med at hjælpe erhvervsvirksomheder til at opnå energibesparelser og omstille til grøn energi.

Særligt elbiler og tilhørende ladeinfrastruktur har el-installatørens interesse, og han går selv forrest og viser vejen ved at køre en elektrisk Nissan e-NV200 varebil.

- Den typiske håndværkerbil er jo en kassebil med dieselmotor. Mange af håndværkerbilerne kører hver dag i hovedstadsregionen og i indre by med masser af start og stop. Modsat dieselbiler kører elbiler uden larm og uden udledning af sundhedsskadelige emissioner og partikler. For mange faggrupper og særligt teknikere og servicefolk med arbejde i de store byer er elbilen et oplagt valg, siger Jan Darville.

Få støtte til en el-varebil
Han er idémand bag projektet "50 håndværkerbiler på el", som nu er sat på skinner.

- Jeg har været optaget af elbiler i mange år og har fulgt udviklingen og markedet tæt, men blandt de mange forskellige projekter og initiativer herhjemme, har der aldrig været noget for håndværkere, og det ærgrede mig, fortæller Jan Darville.

Idéen kom forbi Region Hovedstadens elbilsekretariat Copenhagen Electric, hvor tankerne blev omsat til en projektansøgning til Energistyrelsens daværende tilskudsrunder under Forsøgsordningen for elbiler.

Projektet er nu en realitet og håndværksvirksomheder i hele landet kan ansøge om økonomisk støtte til anskaffelse af én eller flere elektriske Nissan e-NV200 Vans. Støtten udgør 20.000 kr. ekskl. moms pr. Nissan e-NV200 Van og tildeles efter først til mølle princippet.

Som interesseret håndværksvirksomhed skal man henvende sig hos sin lokale Nissan forhandler for at få nærmere information og indgå en aftale om køb eller leasing. Der er frit valg om man ønsker at købe kontant eller lease. For bare 1.795 kroner eksklusive moms om måneden kan man komme ud at køre elektrisk varebil.

Plug and Play løsning
Ved levering af elbilen modtages samtidig en ladepakke fra E.ON Danmark bestående af en ladeboks og et abonnement med ladekort klar til brug.

Ladeboksen tilsluttes med et 16A CEE stik og med ladekortet kan man oplade elbilen på alle E.ON Danmarks knap 1.000 offentlige lademuligheder rundt om i landet, med strøm fra vedvarende energikilder. Abonnementet koster 79 kr. ekskl. moms om måneden.

GodEnergi er blandt de første virksomheder, der har benyttet sig af tilbuddet. En traditionel diesel kassebil røg ud til fordel for den nye elektriske varebil fra Nissan. Jan Darville har valgt at lease bilen på en operationel aftale hvor service og vedligeholdelse er inkluderet i prisen og leasingselskabet indestår for restværdien. Prisen er derfor kendt på forhånd uden usikkerhed og overraskelser.

- Det giver en helt anden indgangsvinkel til kunderne, når jeg kommer i en elbil, kunderne er nysgerrige og syntes det er spændende. Og når nu vi både installerer og servicerer ladestandere og besigtiger elinstallationer, så synes jeg det giver mening at køre i en elbil, fremhæver Jan Darville.

Vil helst køre el-bil
Jan Darville forklarer, at han for 95 procent af arbejdsdagene er hjemme igen på kontoret på samme opladning, og for de resterende fem procent benyttes en Quick Charger med hurtig opladning.

I løbet af 10-15 minutter kan han komme videre på farten og nå retur. Ventetiden benyttes til en hurtig frokost, e-mails, timesedler eller lignende, og elinstallatøren er ikke i tvivl. Han vil allerhelst køre i elbil.

- Det er svært vanedannende, at køre elektrisk. Når jeg engang imellem kører i én af de andre kassevogne på diesel, så glæder jeg mig til at komme tilbage til min elbil og nyde stilheden, køreglæden og den gode energi, siger Jan Darville med et smil.

Og måske kan Jan Darville snart oplade sin elbil, når han besøger grossisten Lemvigh-Müller. Her har man tanker om at opsætte en Quick Charger på Gladsaxe Møllevej i Gladsaxe ved København.

Om GodEnergi
GodEnergi hjælper erhvervskunder med at opnå energibesparelser og udnytte den gode energi til at opnå både energi- og økonomiske besparelser, samt mindre forurening. Med investeringer i energibesparelser er det muligt at få udskiftet tekniske installationer til nyt, betalt af en mindre energiregning, eksempelvis et nyt belysningsanlæg.

Virksomheden GodEnergi er etableret og drives af Jan Darville med det formål at gøre en positiv forskel og bidrage til en fælles grøn omstilling. Fokus er på brug af energi med omtanke, bæredygtig og vedvarende energi. GodEnergi er blandt landets førende inden for installation af ladeinfrastruktur til elbiler og varetager opsætning og service af ladestandere fra E.ON Danmark og Tesla. Virksomheden beskæftiger fem ansatte.


50 håndværkerbiler på el
Region Hovedstaden ønsker at fremme elbilisme og skabe en grøn og innovativ metropol. Flere håndværksvirksomheder skal med på vognen og køre elektrisk. Projekt ”50 håndværkerbiler på el” skal bidrage til at sætte skub i udviklingen og få de første 50 virksomheder i gang.

Projekt ”50 håndværkerbiler på el” er et samarbejde imellem Region Hovedstaden, E.ON Danmark, Nissan Danmark og GodEnergi. Projektet har modtaget tilskud fra Energistyrelsen under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Læs mere på regionh.dk/håndværkerelbil
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078