23948sdkhjf

Fem arkitektteams sparker gang i Marselisborg

Aarhus får verdens første park, der kombinerer klimatilpasning og rehabilitering.
De udvalgte teams:
- Møller & Grønborg med underrådgiverne Alectia og Momentum.

- Topotek 1 med underrådgiverne Arcadis Nederland, Vega Landskab, Anne-Merete Kissow og Rikke H. Sørensen.

- SLA med underrådgiverne Niras, Via Trafik, Julie Wolf Broge, Lars Brøndum & Morten DD Hansen.

- Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue med underrådgiverne Niras, Spektrum Arkitekter, Henriette H. Stabel, Karin Bendixen, Lars Kjerulf Petersen, Andreas Tang-Brock & Jeppe Skovgaard.

- GHB Landskabsarkitekter med underrådgiverne Transform, Sweco og Lise N. Andersen.
Området omkring Marselisborgcentret skal gøres til verdens første park, der kombinerer klimatilpasning og rehabilitering.

I den proces er der nu fundet fem arkitektteams, der skal konkurrere om det bedste forslag til udvikling af arealerne.

Projektet har fået navnet "SPARK", der står for Sundhed – Park – Aktiviteter – Rehabilitering og Klimatilpasning.

Med SPARK skal området omkring Marselisborgcentret omdannes til et grønt forsamlingshus, hvor centrets brugere, som er mennesker i rehabilitering, og aarhusianerne i al almindelighed, vil føle sig velkomne.

Her skal der skabes rammer om leg, oplevelser og genoptræning og om meningsfulde fællesskaber, som bygger bro mellem mennesker og systemer på tværs af kendte eksisterende skel. Samtidig skal området klimatilpasses for at håndtere en stigende mængde regnvand omkring Marselisborgcentret og Harald Jensens Plads.

Udfordringen for de løsninger, de fem arkitekt-teams skal finde frem til er, at få klimatilpasningen til at gå sammen med et attraktivt parkområde – både når det regner og når det ikke regner.

- Vi er klar over, at vi stiller store krav til de fem konkurrerende teams. Der skal tænkes både kreativt og funktionelt, når vi på den måde vil bygge bro mellem klimatilpasning og attraktive udeområder der på én og samme tid fremmer leg, læring, rehabilitering og rekreation, samt bygger bro mellem klimatilpasning og rehabilitering, siger Christian Boel, der er formand for SPARK-bestyrelsen og Marselisborgcentrets ejerforening.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094