23948sdkhjf

Millardbyggeri på vej i Roskilde?

To firmaer ønsker at opføre et erhvervs- og boligprojekt i Roskilde til en samlet anlægssum af mellem 1,5 og 2 mia. kroner.
Lokale erhvervsfolk fremlagde i går planerne for et projekt til mellem halvanden og to mia. kroner, som skal omdanne Schmeltz Plads i Roskilde til boliger, butikker og underjordiske p-pladser.

Planen er at skabe tre etager under jorden på den 13.500 m2 store plads. Heraf skal de to nederste etager udgøre parkeringskælder med plads til omkring 800 biler. Etagen lige under jordhøjde skal være butikscenter, og på selve pladsen skal der bygges omkring 85 boliger samt 5.200 m2 til erhverv og detail.

Hvorvidt planerne føres ud i livet er endnu et stort spørgsmålstegn. Firmaerne bag projektet - Hartvig Planlægning og arkitektfirmaet Mangor & Nagel - fremhæver, at finanskrisen meget vel kan gøre processen langsommelig. Samtidig er det Roskilde Kommune, der ejer grunden.

- Vi hverken kan eller vil disponere over fremmed mands jord. Men vi ønsker at pege de muligheder, vi ser på Schmeltz Plads, siger Ole Hartvig til Frederiksborg Amtsavis.

Kilde: Frederiksborg Amtsavis

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125