23948sdkhjf

Mærsk Bygningen samler regnvand til genbrug

Faskine er dimensioneret til 100 års regn.
Den nye forplads til Mærsk Bygningen i København kommer til at samle regnvand i en 650 kubikmeter stor faskine, der nedsiver vandet til undergrunden.

I en pressemeddelelse oplyser Bygningsstyrelsen, at faskinen endvidere omfatter et filteranlæg til rensning af regnvandet, fordi dele af vandet blandt andet kommer fra kobberbeklædte solafskærmninger.

Ud over selve faskinen er der etableret underjordiske regnvandstanke til brug til blandt andet toiletskyl og havevanding af de grønne arealer og beplantning i campusparken omkring Mærsk Bygningen. Forpladsen ud til Blegdamsvej skal være et centralt samlingspunkt og opholdssted.

Faskinen er dimensioneret til 100 års regn, og projektet følges med interesse af Københavns Kommunes Center for Miljøbeskyttelse, som står for nedsivningstilladelsen.

Regnvandsanlæggene er en del af Københavns Universitets strategi "Grøn Campus 2020", som blandt skal reducere universitetets forbrug af ressourcer – herunder vand. Målet er at reducere universitetets vandforbrug med 30 procent per årsværk frem til 2020. Regnvandsanlæggene bliver en del af den strategi.

Også ved Niels Bohr Bygningen er der etableret en faskine. Ifølge Bygningsstyrelsen er det landets hidtil største med 1.250 kubikmeter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093