23948sdkhjf

Polsk byggefirma løber fra regninger

Det polske byggefirma - Eurotech - har ikke betalt bod på 600.000 kroner til 3F og er samtidig smidt ud af Dansk Byggeri på grund af kontingentrestance.
I går fortalte Building-Supply om, at TIB netop nu oplever en markant stigning i antallet af udenlandske byggefirmaer, der bryder reglerne og efterfølgende ’glemmer’ at betale bod.

Nu meddeler 3F, at det polske firma Eurotech er stukket af fra en bod på 600.000 kroner, som firmaet blev idømt ovenpå en periode som underentreprenør for den store danske entreprenørkoncern E. Pihl & Søn under byggeriet af Allers nye hovedsæde i København.

Her blev Eurotech i Arbejdsretten dømt for ikke at have overholdt og betalt løn efter overenskomsten mellem 3F og Dansk Byggeri.

Løber fra ansvaret
3Fs Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København (BJMF) har nu sendt et åbent brev til blandt andre Aller og E. Pihl & Søn for at finde ud af, hvem der bærer ansvaret:

- Vi mener, at man løber fra ansvaret. Ikke mindst Pihl har et ansvar som hovedentreprenør ved at lave kontrakt med en virksomhed, som så åbenbart aldrig har haft intention om at spille efter danske regler, siger Michael de Gier - faglig sekretær hos BJMF - til 3Fs hjemmeside.

Forstod ikke de havde gjort noget forkert
Ifølge Dansk Byggeri - der har bistået Eurotech - er problemet opstået, fordi det polske firma simpelthen ikke har været i stand til at gennemskue det danske system:

- I sagen i Arbejdsretten forstod de ikke, at de havde gjort noget forkert. De mente, de havde gjort alt, hvad de kunne og burde, så det handler i høj grad om manglende forståelse for hele det faglige system i Danmark, forklarer konsulent Søren Lund Hansen.

Ifølge Nyhedsbrevet 3F har man forgæves forsøgt at få Pihl til at svare på, om virksomheden føler ansvar i forhold til Eurotechs manglende betalinger.


Læs mere:
Udenlandske firmaer overtræder regler og løber fra regningen

Kilde: 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093