23948sdkhjf

Rekord i antallet af konkurser

September bød på det højeste antal af konkurser, siden Danmarks Statistik indledte sine målinger i 1979. Samtidig ser byggeriet ud til at nå en total for året, som vi skal tilbage til 1982 for at finde tilsvarende.
I september var der 362 konkurserklæringer mod 319 måneden før. Det er en stigning på 74 % i forhold til september sidste år, og niveauet er det højeste, siden Danmarks Statistik begyndte at registrere antallet af konkurser i 1979.

Byggebranchen hårdt ramt
I byggebranchen bød september på 67 konkurser, og dermed nåede totalen op 409 i 2008. Hvis udviklingen fortsætter, vil vi nå 545 byggekonkurser i indeværende år - et tal som man skal helt tilbage til 1982 for at finde tilsvarende.

Ifølge Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri skal man dog være varsom med at drage forhastede konklusioner på den baggrund. De mange konkurser skal nemlig ses i lyset af, at enormt mange nye firmaer har fundet vej til branchen de senere år:

- Antallet af konkurser skal ses i sammenhæng med antallet af virksomheder. Der er skabt ca. 13.000 nye firmaer inden for bygge og anlæg siden 2004, så det er egentlig ikke underligt, at nogen dør. De professionelle skal nok klare sig, siger han til Nyhedsbrevet 3F.

Den udlægning finder støtte hos Gunde Odgaard fra BAT-Kartellet:

- Der er kommet enormt mange nye aktører til siden Østudvidelsen, og mens konjunkturerne var i top. Nu går det den anden vej, og jeg tror, det i første omgang går ud over mange af platuglerne. Det kan vi ikke have noget imod.

Kilde: Danmarks Statistik/Nyhedsbrevet 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078