23948sdkhjf

Verdens største indeklima-konference på DTU

Over 1000 forskere fra hele verden mødes på DTU for at diskutere indeklima.
Den 11. internationale konference ”Indoor Air 2008”, som i år har 30 års jubilæum, sætter indeklimaet og dets indvirkning på menneskets sundhed, velbefindende og produktivitet i fokus.

Det sker, når over 1000 førende forskere fra hele verden mødes i dagene 17.-22. august på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby for at diskutere indeklima.

- Vi omgiver os med mange nye kemikalier i hverdagen - stoffer som vi ikke ved, hvad betyder for menneskets helbred. Alene i løbet af de to seneste generationer har vi introduceret mere end 100.000 nye kemikalier, og mange af dem har vist sig at være langt mere sundhedsskadelige, end man tidligere har antaget, siger Bjarne Olesen fra DTU Byg.

Der er tale om kemikalier, der frigives fra så forskellige kilder som byggematerialer, møbler og eksempelvis gulvbelægning men også fra computere, legetøj, kosmetik, rengøringsmidler og al plastemballage - kort sagt mange af de ting, som i dag findes i ethvert dansk hjem.

Konferencen på DTU ventes at samle deltager fra over 50 lande, og i løbet af de fem dage vil der blive præsenteret omkring 750 papers med de nyeste forskningsresultater. Der er tale om en såkaldt multidisciplinær konference, hvor der, foruden ingeniører, læger, kemikere og arkitekter også deltager repræsentanter frr nationale og internationale organisationer som eksempelvis WHO.

Bjarne Olesen håber, at et af resultaterne af konferencen bliver en strategi for den forskning i indeklima, der fremover skal prioriteres og fokuseres på.

Kilde: Danmarks Tekniske Universitet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093