23948sdkhjf

Afdelingschef: Påstande om udenlandsk arbejdskraft har ikke hold i virkeligheden

Vibeke Gaardsholt fra Dansk Byggeri tilbageviser den senere tids kritik af byggeriets brug af østeuropæisk arbejdskraft.
Henover sommeren har flere medier stillet skarpt på den stigende ledighed blandt især københavnske murere. Fokus har været, at håndværkere i København er blevet fortrængt fra arbejdsmarkedet til fordel for østeuropæiske håndværkere.

Historierne har dog intet på sig. I hvert fald ikke hvis man spørger Vibeke Gaardsholt fra Dansk Byggeri.

I en kronik på Dansk Byggeris hjemmeside skriver hun, at den stigende ledighed i København først og fremmest er et resultat af den faldende aktivitet i byggeriet. Hun påpeger desuden, at konkurrencen i netop København er større end i resten af landet pga. de store lønforskelle. Dermed ligger de københavnske håndværkere ikke kun i konkurrence med udlændinge men også med jyder og fynboer.

Vibeke Gaardsholt understreger, at de senere års stigning i antallet af udenlandske håndværkere har været nødvendig for at kunne følge med efterspørgslen, og hun er overbevist om, at udviklingen er ved at vende:

- Vi blev ikke løbet over ende af grækere, spaniere og portugisere, og vi vil heller ikke blive det af polakker, rumænere og ungarere. De danske håndværkere, der tog til Tyskland, Sverige og Norge for at arbejde vendte i vidt omfang hjem igen, da det blev sværere at få job. Det samme vil formentlig ske nu, hvor aktiviteten vender på det danske marked.

Læs hele kronikken på Dansk Byggeris hjemmeside .

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172