23948sdkhjf

Byggekonjunkturer i Danmark

Det private nybyggeri falder som følge af stigende renter og faldene ejendomspriser. Samtidig er markedet for reparation og vedligeholdelse af egen bolig stagneret. Erhvervsbyggeriet forventes at stige med 0,9 % i faste priser i 2008. Kvalitetsfonden forventes at give et mindre løft i de offentlige bygge- og anlægsinvesteringer.
DI Byggematerialers seneste byggeprognose er netop udsendt.

- Investeringerne i nye boliger, der i de foregående år har været den primære vækstmotor i den danske bygge- og anlægssektor, forventes at falde med 6,0 % i 2008. Dermed er investeringerne i nybyggeri af boliger tilbage på 2006-niveau.

- Markedet for hovedreparationer, der tidligere var udset til at afløse nybyggeriet som vækstlokomotiv, forventes ikke længere at kunne spille denne rolle. Tværtimod forventes markedet for hovedreparationer at flade ud i 2008.

- Der forventes en mindre stigning i erhvervsbyggeriet i 2008 på 0,9 % i forhold til 2007. Det er mere end året før, men betydeligt mindre end i 2006, hvor erhvervsinvesteringerne steg med 14,5 %. De positive forventninger for offentligt ikke-erhvervsmæssige byggeri- og anlægsinvesteringer knytter sig til Kvalitetsfonden, der som led i regeringens 2015-plan skal medfinansiere bedre fysiske rammer for den offentlige service.

Læs hele prognosen om byggekonjunkturer i Danmark her

Kilde: DI Byggematerialer - http://bm.di.dk/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109