23948sdkhjf

Nu får Middelfart en klimaby

”Danmarks Smukkeste Klimatilpasning” er det kaldt. Nu tages det første spadestik.
Projekt KlimaByen i Middelfart har som mål at udvikle nye innovative klimatilpasningsløsninger og -projekter gennem byudvikling i området omkring Kongebrovej i Middelfart.

Mandag den 2. maj runder projektet en markant milepæl med første spadestik på træningsbanen i Middelfart. Det sker med deltagelse af energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt.

- Vi er utroligt glade for, at anlægsarbejdet i KlimaByen nu går i gang. Forarbejdet til projektet blev startet op i 2013, og det er siden blevet udviklet og styrket gennem en tæt og kontinuerlig dialog med beboerne i projektområdet og mange andre borgere i Middelfart. Vi glæder os over, at så mange har engageret sig i processen, og vi ser frem til, at projektet står færdigt, siger borgmester i Middelfart, Steen Dahlstrøm.

Det 450.000 kvadratmeter store projektområde i byens vestlige del rummer tre forskellige vandveje, som løber igennem tre forskellige bykvarterer: Skovkvarteret, Allékvarteret og Bykvarteret. Første spadestik på anlæg af KlimaByen bliver taget i Skovkvarteret.

Regnvandshåndteringen i KlimaByen skal gøre byen grønnere og tilføre kvalitativ værdi til byen – både, når det regner, og når det ikke gør.

- Middelfart er med til at vise vejen for, hvordan vandsektoren i hele verden kan bidrage til at sikre fremtidens byer mod oversvømmelser som følge af klimaændringerne. Og vel og mærke på en måde, som skaber en masse merværdi for området, siger bestyrelsesformand i Middelfart Spildevand, Allan Buch.

KlimaByen realiseres i perioden foråret 2016-sommeren 2018 af Middelfart Spildevand og Middelfart Kommune i partnerskab med Realdania. Projektet har et samlet anlægsbudget på 76,4 mio. kr.

- KlimaBy-projektet viser, hvordan intelligente investeringer i håndtering af regnvand på overfladen samtidig også kan give os bedre byer og byrum, når vi tænker i at skabe dobbeltfunktion og merværdi. Det bliver spændende at se det færdige resultat, siger projektchef i Realdania, Anne-Mette Gjeraa.

Sideløbende med udviklingen af KlimaBy-projektet er der gennemført en udviklingsstrategi for søsterprojektet KlimaHavnen. Et projekt, som også skal medvirke til at klimatilpasse Middelfart.

- Ligesom KlimaByen er KlimaHavnen en del af Middelfart Kommunes strategiske platform Klimalaboratoriet, hvorfra vi de kommende år vil kunne dele ud af vores viden om, hvordan kommuner, forsyningsselskaber og borgere sammen kan skabe værdi ved at udvikle byen gennem klimatilpasning, siger Helle Baker Norden, projektleder for KlimaByen og KlimaHavnen.

Både KlimaByen og KlimaHavnen vil være udstillet på den danske pavillon på Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079