23948sdkhjf

Generationsskifte hos NB Ventilation

To nye ejere står klar til at overtage NB Ventilation, sammen med sønnerne fra familien Gerhardt.
Allerede i starten af 2015 trådte Per Højbjerre ind som administrerende direktør hos NB Ventilation.

I løbet af de kommende tre-fem år er det planen, at han og Buster Nissen, sammen med Carsten Dettmann Gerharts sønner Rasmus og Steffen skal overtage aktiemajoriteten i selskabet.

Buster Nissen kommer som ejer af virksomheden LinkNordic, som ved samme lejlighed er blevet opkøbt af NB Ventilation.

- Buster er på den måde hoppet ind og er blevet en del af generationsskiftet. Vi fortsætter med at drive LinkNordic som hidtil, men vi får samtidig en mand ind, der vil arbejde for at øge kendskabet til NB Ventilation, fortæller Per Højbjerre.

Mens Carsten Dettmann Gerhardt, Jonny Dettmann Gerhardt og Helle Dettmann Olsen stille og roligt afgiver deres ejerandel, er det planen at familien forbliver som minoritetsaktionærer i skikkelse af Steffen Dettmann Gerhardt og Rasmus Hasselgren Gerhardt, der begge har ledende stillinger i virksomheden.

- Vi har nu slået hul på generationsskiftet, der altid tager nogle år. I den forbindelse har de nye ejere sagt, at NB ventilation skal være en større virksomhed, end den er i dag, men stadig med NB’s agile sjæl – og målet er i første omgang at gøre den dobbelt så stor, siger Per Højbjerre.

Købet af LinkNordic er en af vejene til at skabe vækst, men derudover har Per Højbjerre sat gang i en større strategiplan.

- For mig at se skal vi stille nogle fyrtårne op, som vi skal gå efter; det ene er, at vi skal gøre noget mere på salg, og her har vi hentet Buster ind. Den anden er, at vi skal være stærkere i vores kommunikation med kunderne, og så skal vi være mere effektive. Sidst men ikke mindst har vi sat et fyrtårn op om, at vi skal være innovative. Vi ligger tæt på et universitetet her i Aalborg, så dem skal vi samarbejde med om at skabe noget, andre ikke gør, forklarer Per Højbjerre.

NB Ventilations rødder går tilbage til 1973, og virksomheden var dermed blandt de første i den danske ventilationsbranche. I dag beskæftiger man 30 mand på fabrikken i Aalborg Øst, og godt en tredjedel af disse er funktionærer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11