23948sdkhjf

Aalborg Portland sætter omsætningsrekord

Til gengæld er indtjeningen gået tilbage.
Aalborg Portland Holding A/S kunne fredag offentliggøre et årsregnskab med en omsætning på 6.537 millioner kroner. Det er en stigning på 138 millioner kroner i forhold til året før og samtidig den højeste omsætning nogensinde.

- Det skyldes i høj grad en god balancering mellem investeringer og global spredning af risici. I 2015 har vi eksempelvis haft en tilfredsstillende udvikling i Danmark og Sverige og på vores primære markeder i Malaysia, Kina, Egypten og USA, hvor vi for alvor nu kan høste gevinsten af de seneste 10 års milliardinvesteringer, forklarer CFO Henning Bæk.

Resultatet før skal (EBT) er dog samtidig faldet med 98 millioner kroner til 919 millioner kroner – blandt andet som følge af vanskelige markedsforhold i Tyrkiet og den økonomiske afmatning i Norge.

I datterselskabet Cimentas i Tyrkiet har aktivitetsniveauet været faldende på grund af den politiske uro og valget i november, der udskød en lang række offentlige investeringer. Samtidig har Cimentas foretaget en regnskabsmæssig nedskrivning af aktiver på 75 millioner kroner.

Trods en fortsat lav vækst på en række vigtige markeder forventer Aalborg Portland Holding som helhed et resultat i 2016 på højde med 2015.

Aalborg Portland Holding omfatter Aalborg Portland A/S, Unicon A/S samt en lang række andre datterselskaber i ind- og udland. Koncernen har 2.580 ansatte, heraf 722 i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141