23948sdkhjf

Bøjsø: Tilbage på før-kriseniveau

Vinduesproducenten er tilbage på det samme indtjeningsniveau som før kriseårene, fordi de kvalitetsbevidste kunder er vendt tilbage.
Vinduesproducenten Bøjsø kom stærkt ud af regnskabsåret 2015, som bød på det største overskud siden 2007.

- Du kan godt tolke det sådan, at vi er på før-kriseniveau nu. Men vi er ikke i mål endnu, og vi forventer, at vi kan komme endnu højere op, siger direktør Lasse Sørensen, som er anden generation i virksomheden, efter han overtog kontrollen fra grundlægger Bøje Sørensen gennem et glidende generationsskifte for en håndfuld år siden.

Beslutningsprocessen er blevet kortere
Siden har Bøjsø kæmpet for at nå op på samme indtjeningsmæssige niveau, som Vorbasse-virksomheden oplevede i årene fra 2006 til 008. Ifølge Lasse Sørensen skyldes det både eksterne og interne faktorer, at missionen nu kan kategoriseres som fuldført.

- Vi har arbejdet meget med at optimere kosteffektiviteten for hver en omsat krone, og samtidig har vi investeret en del også i produktionsapparatet, siger direktøren.

Han tilføjer:

- Men vi mærker også en klar forbedring på markedet, som er kommet over de sidste to år. Beslutningsprocessen er blevet kortere, så der bliver sat gang i flere renoveringsprojekter. Samtidig vil folk igen betale lidt mere for at få den rigtige kvalitet, og det gavner os som en nicheleverandør til det, man kan kalde for det nænsomme renovationsmarked.

Rekordoverskud inden for rækkevidde
Kunderne på det marked er en skønsom blanding af private og offentlige. Og mens mange af landets øvrige vinduesproducenter håber, at nybyggeriet af huse atter tager fart i den nærmeste fremtid, så interesserer det stort set ikke Bøjsø-direktøren, som kun henter en forsvindende lille del af omsætningen ved nybyggeri.

Nichen hos Bøjsø, som især er kendt for at producere koblede vinduer med tynde, ægte sprosser, er og bliver renoveringsopgaver. Og her har den sydjyske virksomhed altså haft succes med at æde så stor en del af kagen, at sidste års overskud måske kan veksles til et rekordstort plus allerede i indeværende regnskabsår.

- Når vi kigger på udviklingen lige nu, ligger vi lidt foran det tilsvarende tidspunkt sidste år, så vi forventer en rimelig udvikling i 2016. Det bliver ikke dobbelt op, men vi regner da med vækst i både volumen og indtjening, fastslår Lasse Sørensen, som forholdsvis stabilt har beskæftiget 38-40 mand de sidste år.

2 af 3 byggevirksomheder har overskud

Bygge- og anlægssektoren kan fremvise flere overskudsgivende virksomheder end dansk erhvervsliv generelt.

Byggeriet er en af de brancher i Danmark, som kan prale af at huse flest overskudsgivende virksomheder. Andelen af underskudsgivende virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen lå i 2015 på 31,8 procent, hvilket er et fald på 2,4 procentpoint. Samtidig betyder det, at der er færre underskud blandt bygge- og anlægsvirksomhederne end blandt dansk erhvervslivs brancher generelt. Det viser en ny analyse fra Experian og FSR – danske revisorer.

Læs hele artiklen her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11