23948sdkhjf

E&P fordobler indtjeningen i rekordår

Ringsted-entreprenøren sætter trumf på i 2010-strategiens sidste leveår. Nu rettes fokus mod en ny 2020-plan.
Enemærke & Petersen sætter nu flueben ud for den 2010-strategi, som handlede om at fordoble den daværende omsætning på 970 mio. kr. mens overskudsgraden blev holdt på mindst fem procent.

Og selv om omsætningen i regnskabsåret 2015 ikke når det udmeldte, så bliver der kompenseret på bundlinjen, hvor et resultat før skat på 75 mio. kr. slår alle hidtidige rekorder.

”Vi er tilfredse med strategiperioden. Vi nåede måske ikke helt op på dobbelt op i omsætningen, men vi kom så tæt på, at der næsten skal målfoto til for at afgøre det,” siger økonomidirektør Per Jensen med et smil til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Jysk afdeling trækker væksten op
Omsætningsfremgangen trækkes især af satsningen på Jylland, som siden 2012 har været konkretiseret i form af afdelingen E&P Vest. Først med en afdeling i Brabrand vest for Aarhus og nu også med kontor på Rørdalsvej i det østlige Aalborg.

”E&P Vest ligger som budgetteret, og endda lidt over, så de har været stærkt medvirkende til at flytte os fra det niveau, vi var på i 2011-2012, og så til det niveau, vi er på nu,” siger Per Jensen om afdelingen, som altså rundede 450 mio. kr. i omsætning sidste år og som fortsat har et mål om at omsætte for 600 mio. kr. i 2020.

Anderledes negativt forholder det sig med E&P Service, der drives som et selvstændigt datterselskab. Ifølge årsrapporten bidrog selskabet – som udfører facility management-opgaver indenfor bygningsvedligehold – negativt med næsten 8 mio. kr. til regnskabet i 2015.

Direktør i datterselskab udskiftet
Som en konsekvens blev E&P Service-direktør gennem 2½ år, Søren Knudsen, ved årsskiftet afløst på posten af Sven Mortensen, der har været ansat hos E&P de sidste 23 år – senest som juridisk direktør.

”Vi tror stadig på E&P Service som idé, for ellers havde vi selvfølgelig lukket det ned. Men det er klart, at vi ikke kan leve med, at det giver underskud, så vi er allerede i gang med en større oprydning og fokusering der,” siger Per Jensen.

Med det problematiske datterselskab under kontrol er der lagt op til, at E&P kan sætte ny indtjeningsrekord allerede i 2016, idet entreprenørvirksomheden budgetterer med en svagt stigende omsætning samt en fastholdt overskudsgrad i omegnen af fem procent.

”Vi vil stadig have vedvarende vækst og fastholde en indtjening på mindst fem procent,” understreger økonomidirektøren.

2020-plan er allerede sat i gang

Mens Enemærke & Petersens såkaldte dobbelt op-strategi fra 2010 var forholdsvis let at forstå, er entreprenørvirksomheden denne gang lidt mere tilbageholdene med at melde konkrete mål ud for den 2020-plan, som ellers allerede er iværksat.

”Ja, vi har en ny plan nu, som er blevet præsenteret for medarbejderne. Jeg har ikke lyst til at bræge en masse op om målene, men det består af to hovedpiller: den ene er fortsat vækst, hvor vores tilstedeværelse mere bredt i hele Danmark – med Aalborg som det seneste eksempel – er vigtig, ligesom vi også fortsat har kig på det svenske marked. Og den anden er en forbedring af indtjeningen, som jo altid er med på dagsordenen,” siger økonomidirektør Per Jensen.

I har tredoblet omsætningen på ti år og næsten fordoblet den på fem år. Er en lignende vækst stadig mulig?

”Vi tror, vi kan kommer over 2 mia. kr. og måske nærme os 2,5 mia. kr. i omsætning. Men det er klart, at for hvert år, der går, bliver det sværere. Man får ikke noget forærende, og der er krig på hvert et gadehjørne nu.”

Så hvis I kan vokse 10 procent på toplinjen årligt og fastholde en overskudsgrad på 5 procent frem mod 2020, så klager du ikke?

”Så tror jeg, at jeg ville være meget tilfreds. Vi kan næppe lægge 10 procent til hvert år de næste fem år, med mindre markedet virkelig udvikler sig positivt. Men mindre kan også gøre det, og vi føler, at vi står med et fornuftigt afsæt på en god platform.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109