23948sdkhjf

Acrimo Solafskærmning får nye ejere

Investorkreds overtager majoriteten af aktierne som led i et generationsskifte.
Jørgen Lennert Christensen er indtrådt som administrerende direktør og har givet sig selv de berømte 100 dage til at lægge en ny strategi for Acrimo Solafskærmning, der producerer udvendig solafskærmning på egen fabrik i Hedehusene.

Udgangspunktet er at videreføre den nuværende kurs, men der er også områder, hvor virksomheden med 25 fuldtidsansatte kan blive bedre.

- Som udgangspunkt er jeg åben for alt, der kan gøre os mere konkurrencedygtige. Jeg har tidligere arbejdet meget med optimering og effektivisering og ser flere steder, hvor vi kan gøre det endnu bedre i dag, siger Jørgen Lennert Christensen.

Tidligere ejer fortsætter som produktchef
Jørgen Lennert Christensen startede sidste mandag og har foruden direktørposten overtaget to tredjedele af ejerskabet. To medarbejdere, Tim Lodahl og Per Madsen, er indtrådt med en mindre ejerandel, ligesom den nu forhenværende direktør, Jørn Mølgaard Hansen, fortsætter i ejerkredsen.

Jørn Mølgaard Hansen har gennem mere end 45 år haft sin gang i den virksomhed, som faderen grundlagde i 1952. Nu nærmer han sig så småt pensionsalderen, og det er årsagen til, at et generationsskifte nu er indledt. I første omgang fortsætter Jørn Mølgaard Hansen som produktchef for at sikre den bedst mulige overlevering af viden og kompetencer.

- Vi vil gerne presse os selv til at få gennemført overdragelse inden for de næste to år. Det er min erfaring, at et generationsskifte bør ske hurtigt og effektivt. Vi må for alt i verden undgå langtrukne processer, siger Jørgen Lennert Christensen.

Lutter sorte tal
At 50-årige Jørgen Lennert Christensen nu sidder som hovedaktionær og administrerende direktør i Acrimo er lidt af et tilfælde. Han var på udkig efter en virksomhed at investere i og fik kontakt til Jørn Mølgaard Hansen gennem et kapitalnetværk.

- Jeg havde et ønske om at gå ind i en virksomhed, der stod foran et generationsskifte. Det kunne i princippet have været alt muligt andet en solafskærmning. Det vigtigste var at finde en virksomhed af en vis størrelse, fordi jeg ellers ville blive en begrænsende faktor, og at kemien var den rigtige, fortæller han.

Begge dele er opfyldt i Acrimo, som tilmed har haft sorte tal på bundlinjen de sidste 25 år.

- Acrimo har gjort det godt, og markedet er i vækst. Jeg tror dog, at nogle af de små aktører vil få det svært, og det vil medføre en eller anden form for konsolidering. Det er heller ikke utænkeligt, at udenlandske aktører vil forsøge at komme ind, så vi skal geare os at imødegå en stigende konkurrence, siger Jørgen Lennert Christensen.

Han afviser ikke, at opkøb kan komme på tale, men det mest oplagte er at kigge indad.

- Vi skal identificere de områder, hvor vi kan blive bedre end i dag. Vi har i forvejen en af markedets bedste kvaliteter, men vi kan godt blive mere effektive til at producere. Og så skal vi i allerhøjeste grad have blik for den teknologiske udvikling. Jeg tror, der ligger et stort potentiale i at arbejde henimod integration med andre teknologier i boliger og erhvervsbygninger, siger Jørgen Lennert Christensen.

Som led i ejerskiftet har Acrimo også indsat en ny bestyrelse med Henrik Lundum som formand. Han er pt. interim administrerende direktør i Stylepit og har tidligere stået i spidsen for Falck Healthcare i Danmark. Den øvrige bestyrelse udgøres af advokat Jesper Kronborg og Jørgen Lennert Christensen, og intentionen er at supplere bestyrelsen, når virksomheden får indkredset, hvilke kompetencer der er brug for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109