23948sdkhjf

Millionregning til Kolding Sygehus

Facade på ny sengebygning er ødelagt på grund af MgO-plader.
Selv om det kun er et år siden, at arbejdet med at montere facaden på den seks etager høje, nye sengebygning på sygehuset i Kolding gik i gang, skal bygningen nu renoveres.

Ifølge Region Syddanmarks hjemmeside er årsagen, at vindspærrepladerne bag den ydre aluminiumsfacade er MgO-plader.

- Det er dybt problematisk, at vi allerede her et år efter skal overveje at skifte pladerne ud. Det er et stort arbejde, som kommer til at koste flere millioner kroner, siger afdelingschef Peter Holm fra Region Syddanmarks bygningsafdeling.

Regionen er i øjeblikket i gang med at regne på, hvor mange kvadratmeter, det drejer sig om. Vurderingen er, at det drejer sig om 5.500-7.000 kvadratmeter facade, der skal have nye vindspærreplader.

Regningen forventes at løbe op i 11-14 millioner kroner, og sagen skal nu drøftes på innovationsudvalgets kommende udvalgsmøde.

- Det er klart, at vi skal til bunds i, hvordan sådan en fejl kan opstå og om vi kan placere ansvaret for den ekstraregning hos rådgiverne eller leverandøren, siger udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S).

Det er ikke besluttet, hvornår MgO-pladerne skal skiftes ud, og sengebygningen vil som planlagt blive taget i brug til sommer, da udskiftningen kan foretages fra udvendig side.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095