23948sdkhjf

Forsikrings-direktør afviser kritik af byggeforsikring

Direktøren for Thisted Forsikring – et af de tre danske forsikringsselskaber, der udbyder den nye byggeskadeforsikring – afviser den megen kritik fra aktører i branchen. Han mener netop ikke, at den nye forsikring er en katastrofe for små håndværksmestre.
Adm. direktør Niels Vase fra Thisted Forsikring mener ikke, at de små håndværksmestre taber terræn i forbindelse med den nye obligatoriske byggeskadeforsikring. Thisted Forsikring er et af de tre danske forsikringsselskaber, der udbyder den nye forsikring.

- Når vi overhovedet er gået ind i det her, er det netop for at sikre, at det kan lade sig gøre at tegne en forsikring for de små firmaer. Indenfor byggeri har vi stort set ikke andre end små kunder, og dem vil vi da gerne holde fast i, siger han til ErhvervsBladet.

Ifølge Niels Vase ligner den nye forsikring den garanti-forpligtelse, der tidligere gjaldt.

Tidligere skulle en håndværksmester stille en bankgaranti på 15% af byggesummen. Når huset stod færdigt faldt denne garanti til 10%, for igen at falde et år efter færdiggørelse til 2%. Fem år efter husets færdiggørelse faldt bankgarantien helt væk.

I dag forlænges kravet om 15% bankgaranti af byggesummen til ét år efter huset er færdigt. I de efterfølgende fire år er garantien nede på 2%. Den nye byggeskadeforsikring skal dog dække 10 år, men hvad angår risiko, så står de sidste fem år for forsikringsselskabets regning.

Læs mere om kritikken af forsikringen her

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.871