23948sdkhjf

Nyudklækkede ingeniører headhuntes i stor stil

På bare fem år er antallet af nyuddannede ingeniører, der headhuntes, fordoblet. Op mod hver femte får nu job gennem direkte kontakt fra deres nye arbejdsgiver, viser ny analyse fra Ingeniørforeningen
Efterspørgslen på ingeniører har nået højder, hvor den direkte jagt på de nyuddannede i stigende grad går ind allerede omkring deres sidste eksamen.

Stadig flere bliver headhuntet, og det slår en tyk streg under, at behovet for flere ingeniører er enormt, mener formanden for Ingeniørforeningens Arbejdsmarkedsudvalg Morten Thiessen

- Den højere ledighed i 2002 har naturligt haft en række beskæftigelsesmæssige konsekvenser for årgangen sammenlignet med de studerende, der afsluttede deres uddannelse sidste år. Selvfølgelig er det fantastisk for de nyuddannede, at næsten hver femte bliver headhuntet, men det viser også, at virksomhederne har et skrigende behov for ingeniører, siger Morten Thiessen.

Det må forventes, at der især er de store virksomheder, der har ressourcerne til at headhunte de unge, og det kan på sigt være med til at skævvride ingeniørjagten mellem både små og store virksomheder.

- Samtidig lurer faren, for at de geografiske barrierer kan blive endnu større. Derfor er det vigtigt, at de mindre virksomheder og ingeniørvirksomheder i udkantsområder geares bedre til de nye rekrutteringsmetoder, siger Morten Thiessen

Den intensiverede interesse for de nyuddannede bør samtidig give genlyd hos både arbejdsgivere og beslutningstagere, mener han.

- Vi må ikke under opsvinget glemme opkvalificering af ledige ingeniører, en endnu bedre fastholdelse af seniorerne og ingeniører der arbejder uden for faget, hvis udbud og efterspørgsel skal gå bare nogenlunde hånd i hånd, siger Morten Thiessen.

1.321 personer har deltaget i Dimittendundersøgelse 2008, hvilket svarer til 42 procent af de i alt 3.126 inviterede paneldeltagere.




Kilde: Ingeniørforeningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095