23948sdkhjf

Omsætningen af byggevarer flader ud

Omsætningen af byggematerialer i 2. kvartal 2008 flader ud. Det viser den nye byggekonjunktur offentliggjort af DI Byggematerialer.
For første gang er der medtaget tal for engroshandel med træ og byggematerialer for at sammenligne omsætning og værditilvækst i producent- hhv. engrosleddet. Indregnes disse tal i den samlede omsætning i DI Byggematerialer viser den et fald på 0,3 procent i første kvartal 2008 sammenlignet med første kvartal 2007. Faldet skyldes hovedsageligt engroshandel med træ og byggematerialer, der faldt med næsten 7 procent sammenlignet med samme periode 2007. Dette område udgør over en trediedel af den samlede omsætning i DI Byggematerialer. Derfor er der tale om en samlet tilbagegang, selv om mange af de andre områder viser fremgang.

Det er til gengæld glædeligt, at det stadig går godt på eksportmarkederne. Udviklingen i omsætningen på eksportmarkedet, der udgør omkring en fjerdedel af den samlede omsætning i DI Byggematerialer, forhindrede en større tilbagegang i første kvartal 2008. Omsætningen på eksportmarkedet steg med over 6 procent, sammenlignet med første kvartal 2007.

Til gengæld ser tallene for marts ikke så gode ud, da der er tale om en tilbagegang på godt 6% i forhold til samme periode sidste år. Om det er en egentlig ny tendens er for tidligt at sige noget om.

Kilde: DI Byggematerialer - http://bm.di.dk/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094