23948sdkhjf

Fredericia åbner sig mod vandet

Fredericia Kommune og Realdania vil nu åbne Fredericias historiske fæstningsby mod vandet og omdanne den østlige del af Fredericia havn til et attraktivt byområde med bolig, erhverv og kultur. Parterne inviterer byens borgere og erhvervsliv til at deltage i udviklingen af den nye bæredygtige bydel.
Det kommende byområde skal udvikles på Kemira grunden, et mindre område af Fredericia Havns arealer samt grunden, der i dag huser Fredericia Skibsværft. Associated Danish Ports A/S, ADP, har besluttet ikke at forlænge lejemålet med Fredericia Skibsværft, der udløber 1. januar 2017.

Udviklingen af den nye bydel varetages af et nyt selskab, der stiftes om kort tid, og som får navnet FredericiaC. Fredericia Kommune ejer 25 procent af selskabet og Realdanias datterselskab, Realdania Arealudvikling, 75 procent. Havnearealet og Kemira grunden er købt af Realdania for godt 300 mio. kr.

Det nye byområde bliver på ca. 20 hektar. Området forventes at kunne rumme omkring 1.000 boliger og kan tilføre Fredericia Kommune op mod 2.800 nye arbejdspladser inden for de næste 25 år. Efter de aftaler, der er indgået mellem Fredericia Kommune og Realdania, forventes de første dele af arealet at kunne tages i brug om 3-4 år.

Borgmester Uffe Steiner Jensen siger:
- Jeg er glad for, at vi nu har opnået en definitiv løsning, og at strategien om en helhedsløsning er opnået med den bedst tænkelige partner. Det nye byområde rummer fantastiske perspektiver. Vi vil skabe en bydel, der skaffer Fredericia bys beboere direkte adgang til havnen, vi vil invitere byens borgere og erhvervslivet til at deltage aktivt i den nye bydels udvikling, og vi styrker erhvervsudviklingen og beskæftigelsen markant. Dette projekt vil blive en af flere katalysatorer for Trekantområdets udvikling. Der er nu åbnet mulighed for at gennemføre et af de mest fremsynede byudviklingsprojekter i Danmark i nyere tid.

Administrerende direktør Flemming Borreskov, Realdania siger:
- Det forpligtende partnerskab med Fredericia Kommune betyder, at vi har et samarbejde, hvor vi i fællesskab professionelt kan organisere og lede hele processen og tilvejebringe den økonomi og de kompetencer, der er nødvendige. Da vi besluttede at indgå partnerskabet, var det afgørende for os, at byudviklingen på den ene side medvirker til vækst og udvikling i Fredericia og Trekantområdet, og på den anden side skaber en bykvalitet, hvor trafik, miljø, arkitektur, fritidsaktiviteter samt handels- og erhvervsliv spiller harmonisk sammen. Det er nu vigtigt, at vi får etableret en konstruktiv dialog med byens borgere om udformningen af den nye bydel.

Formanden for ADP, Arne Tirsgaard, siger:
- Vores område af havnen, der nu skal indgå i den nye bydel, har vi frasolgt, fordi området gennem længere tid ikke har indgået i ADPs kommercielle fremtid. Handelen er således helt i tråd med den masterplan for havnen, som vi fremlagde i november 2007. Det har længe været en kendsgerning, at trafik- og erhvervshavnens udvikling skal ske længere mod vest og syd, altså i Vesthavn, Centerhavn og Møllebugthavn.

Direktør Terje Eide,Yara, siger:
- Jeg er meget glad for, at vi har kunnet sælge grunden til en køber, der har mulighed for at udvikle området til byens bedste. Fredericia by har i 90 år været vært for Kemiras fabriksanlæg på havnen, og med denne aftale har vi været med til at skabe forudsætningerne for, at en af Danmarks smukkeste havnebyer kan forme en ny spændende fremtid for byens borgere og erhvervsliv.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.192