23948sdkhjf

Nyt gulvfirma har fået fodfæste

Thorbjørn Kubel blev træt af at være kok og valgte at blive gulvlægger. Den beslutning har han ingen grund til at fortryde.
KubelCoating har på knap to år skabt sig et solidt fundament på det danske gulvmarked.

Med 15 ansatte, seks montørbiler, hovedkontor i Aarhus og afdeling i Kastrup har Thorbjørn Kubel vist, at han ikke er bange for at tage kampen op mod de etablerede gulventreprenører.

KubelCoating har velkendte navne som Novo Nordisk, Mærsk og Dansk Supermarked på referencelisten, og virksomheden arbejder tæt sammen med flere entreprenører. Den første større ordre var et 12.000 kvadratmeter stort parkeringsdæk til PFA på Langelinie i København, og siden er det gået stærkt.

Rådgivning og de rigtige folk
Thorbjørn Kubel fremhæver et fokus på rådgivning som en afgørende forudsætning for at få succes i gulvbranchen:

Ville være selvstændig
Med sine 30 år er Thorbjørn Kubel yngste mand i den virksomhed, som han selv etablerede i starten af 2014 efter at have haft cvr-nummeret liggende i to år.

- Jeg har hele mit liv vidst, at jeg ville være selvstændig, men ikke hvad det skulle være inden for, fortæller Thorbjørn Kubel.

Efter et fire år langt ophold i England, hvor han uddannede sig til kok, havde Thorbjørn Kubel brug for en pause fra kokkefaget. Han startede i stedet hos sin far som gulvmontør, og det satte gang i tankerne om at starte egen gulventreprenørvirksomhed.

I dag har de to byttet roller. Thorbjørn Kube er indehaver og administrerende direktør, mens faderen er ansat som gulvmontør i KubelCoating, hvor han styrer montagen ude på pladserne.
- Vi har i dag tre rådgivere ansat og bruger meget tid på rådgivning af kunderne. Vi ønsker ikke blot at sælge gulve, men at sælge de rigtige gulve, så kunderne har glæde af dem i mange år. Det tror jeg er en af forklaringerne på den store succes, vi har. Men også det, at jeg har dygtige folk omkring mig, siger Thorbjørn Kubel.

Han fremhæver i den forbindelse økonomichefen Torben Bloch Pedersen, der har en baggrund som økonomidirektør i Grundfos, den erfarne gulvmand Peter Forsing samt faderen, som i sin tid introducerede Thorbjørn Kubel til faget.

Etablerer egen montøruddannelse
En ting, som optager Thorbjørn Kubel, er behovet for uddannede gulvmontører. Der findes ikke nogen gulvmontøruddannelse i Danmark i dag, og det vil han gerne ændre på.

- Det tager 3-4 år at blive en god gulvmontør, og skal vi som branche fortsætte med at stå stærkt på markedet, skal der tænkes nye tanker. Der er brug for en gulvmontøruddannelse, hvor de kommende gulvmontører lærer de kemiske stoffer, de arbejder med, til bunds at kende og lærer, hvad professionel kvalitet er. Gulvmontage er komplekst og kan nemt gå galt, hvis man ikke ved, hvad man har med at gøre, siger Thorbjørn Kubel.

Derfor har han besluttet, at 2016 skal være året, hvor KubelCoating lancerer sin egen gulvmontøruddannelse.

- Det vil selvfølgelig tage tid og koste penge, men jeg er overbevist om, at det er den rigtige løsning på lang sigt, siger Thorbjørn Kubel.

KubelCoating er etableret i 2014 og blev i juni 2015 omdannet til et aktieselskab. Virksomheden beskæftiger sig med fugefri kunststofbelægninger; herunder epoxy, polyurethan, og akryl samt naturstensgulve og flydemørtler udlagt som designgulve.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094