23948sdkhjf

Aarhus vil bygge højt på havnen

Byråd ønsker ikonisk skyline i området syd for Dokk1. Ny højhuspolitik er netop sendt i høring.
Et område med spændende byrum, et aktivt byliv og en attraktiv placering tæt på både Aarhus H, Dokk1 og åen.

Det er intentionen bag en revideret højhuspolitik, som Aarhus Kommune netop har sendt i høring frem til 26. februar.

- Med en ny højhuspolitik kan vi åbne for en urban skyline, der spiller sammen med tilgængelige og indbydende byrum. Forslaget tager hensyn til samspillet mellem nye og gamle bygninger, men stiller også krav til, at de nye bygninger skal bidrage til et godt byliv. Området har et kæmpe potentiale og kan binde havnen tættere sammen med midtbyen, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

FAKTA
Højhuspolitikken revideres efter et ønske fra Teknisk Udvalg og på grund af den stigende interesse for at opføre højhuse i området.

Trafikken til og fra området bliver koordineret med den kommende trafik- og mobilitetsplan for Aarhus midtby.Høringsfasen for den reviderede højhuspolitik løber frem til 26. februar 2016

Læs debatoplægget om den kommende højshuspolitik på kommunens hjemmeside
Området strækker sig fra den sydøstlige del af cityområdet ved Dokk1 i nord til Slagtehusområdet i syd. Området indeholder blandt andet Rutebilsstationen, Centralværkstedet, Mindet, Filmbyen, Kulbroen og Midtkraftområdet.

Højhuse der giver liv
Den nye højhuspolitik skal sikre en række krav til de huse, der kan opføres i byrummet.

- Sydhavnskvarteret skal være en levende bydel, og det er derfor afgørende vigtigt, at højhusene giver offentlig adgang til borgerne, som kan få glæde af udsigten, restauranter på øverste etage, tagterasser og lignende. Nærheden til den kommende letbane og Aarhus H. er også en stor gevinst, mener Kristian Würtz.

Lokalområdets initiativer skal bringes i spil, og træer, buske og grønne områder skal invitere til ophold og fritidsaktiviteter i de åbne byrum. Samtidig skal Aarhus’ ikoniske sigtelinjer bevares – det indebærer blandt andet kigget fra Viborgvej mod Rådhustårnet, kigget fra toppen af Jyllands Allé til Domkirkespiret og kigget fra Dronning Margrethes Vej mod Marselisborg skovene i syd.

Aarhus Kommune ønsker borgernes forslag og kommentarer til for eksempel udformningen af de grønne rum i området, hvordan man sikrer plads til socialt udsatte, trafikken til og fra området og brugen af kulturmiljøet, herunder kulbroen og bevaringsværdige bygninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141