23948sdkhjf

NCC tjente over 400 millioner på driften i Danmark

Både omsætning, indtjening og antallet af medarbejdere er steget i 2015.
- Det er et resultat, vi kun kan være tilfredse med i NCC. Vi har endnu engang demonstreret, at vi kan indfri de ønsker og forventninger kunderne har samtidig med, at vi udvikler os og skaber lønsom vækst.

Det siger direktør Palle Bjerre Ramussen fra NCC Construction Danmark i en kommentar til det netop offentliggjorte 2015-regnskab fra NCC-koncernen.

I Danmark nåede NCC en omsætning på 6,9 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 11 procent i forhold til året før. Indtjeningen steg samtidig med 17 procent, og det betyder, at driftsmarginalen er forbedret fra 5,7 til 6,0 procent.

Ordreindgangen var en milliard kroner lavere end i 2014, og ordrebeholdningen udgjorde 5,63 milliarder kroner ved indgangen til 2016. Ifølge Palle Bjerre Ramussen er det ”et tilfredsstillende højt niveau”.

En rådgivende entreprenør
Størstedelen af NCC’s aktivitet i Danmark ligger i NCC Construction, som øgede omsætningen med 16 procent til 4,1 milliarder kroner og indtjeningen med 11 procent til 256 millioner kroner. Det svarer til en driftsmarginal på 6,2 procent.

Den øgede aktivitet skyldes især store byggeprojekter – både boliger og kontorer – samt energirenovering af et markant antal ældre lejligheder. Stærkt øget brug af digitalisering, både på kontorer og byggepladser, har skabt større produktivitet og samtidig har lanceringen af NCC Akademi styrket læring og videndeling både internt og eksternt, fremhæver Palle Bjerre Ramussen.

- Vi er inde i en udvikling, hvor vi løfter os fra blot at bygge til at blive den rådgivende entreprenør, der er med til at drive samfundet i en mere bæredygtig retning. Det er vores nye Dome of Vision i Aarhus direkte udtryk for, siger direktøren.

Ny nordisk organisation
Palle Bjerre Rasmussen er pr 1. januar 2016 blevet landechef for NCC i Danmark og direktør i NCC Building. Det er sket som led i NCC-koncernens arbejde med at skabe en ny, specialiseret nordisk organisation.

Målet er at styrke vores tilbud til kunderne, samt høste værdier på tværs af landegrænser og forretningsenheder for på den måde at udnytte fordelen af at være en af de største bygge-og anlægsvirksomheder i Norden.

På koncernniveau har NCC løftet omsætningen fra 46.603 til 49.820 millioner kroner, mens driftsresultatet er forbedret fra 2.134 til 2.423 millioner kroner. Driftsmarginalen er således forbedret fra 4,6 til 4,9 procent.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125