23948sdkhjf

Miljøbevist vinduesproducent

Kravene til vinduers u-værdier er strammet yderligere her i 2008, bl.a. for at værne om miljøet. KASTRUP Træ-Aluvinduet A/S har allerede længe levet op til de skrappe krav – og leverer kvalitetsvinduer på rekordtid.
Et gammelt ord siger, at det er dumt at fyre for gråspurvene. Det mundheld er blevt endnu mere relevant her i 2008, hvor miljøet står øverst på dagsordenen. Vi skal spare på ressourcerne. Og derfor skal man tænke sig om, når man bygger nye huse og renoverer gamle.

I den forbindelse er der god mening i, at myndighederne stiller krav til vinduers u-værdier. U-værdien er en måleenhed for, i hvor høj grad vinduer slipper varme ud af huset og kulde ind, vel at mærke i lukket tilstand.

På forkant med kravene
Kravene til vinduers u-værdier er strammet gradvist de senere år, og her i 2008 har kravene fået en tand til. U-værdien for vinduer i nybyggeri skulle sidste år være på 2,3. I år er kravet 2,0. For vinduer i renoverede bygninger kravene til u-værdien endnu skrappere, nemlig 1,5.

Disse krav har en af Danmarks største producenter af træ-alu-vinduer KASTRUP Træ-Aluvinduet A/S med fabrik i Skive, allerede længe levet op til.
- Vores vinduer er gode for miljøet. De har en generel u-værdi på mellem 1,3 og 1,45. Så vi lever altså godt og grundigt op til kravene og har gjort det længe, siger direktør Ole Iversen fra KASTRUP Træ-Aluvinduet A/S.

Den høje isoleringsevne opnås blandt andet ved hjælp af en såkaldt varmkant, der er monteret mellem de to lag glas i termoruden.

Tre-fire ugers leveringstid
Ikke nok med, at KASTRUP Træ-Aluvinduet A/S hele tiden udvikler sine produkter, så virksomheden er tidssvarende og på forkant med fremtidens krav. Fabrikken arbejder også på højtryk for at kunne opretholde en af branchens korteste leveringstider på tre-fire uger.

- Det er vigtigt for os, at vores kunder kan være sikre på at få vinduerne med meget kort frist, siger Ole Iversen.

KASTRUP Plast-vinduet A/S, som er KASTRUP Træ-Aluvinduets søsterfabrik, lever også op til kravene om lave u-værdier og kort leveringstid.

Kilde: Kastrup Træ-Aluvinduet A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078