23948sdkhjf

Havneudvidelse går efter planen

Frederikshavn Havn har tilladelserne på plads og forventer at gå i gang med molebyggeriet til foråret
Trafik- og Byggestyrelsen har i december givet en principiel tilladelse til udvidelsen af Frederikshavn Havn, der nu kan gå i gang med første etape af den omfattende udvidelse af havnen.

Den nye tilladelse inkluderer de ændringer, der er blevet tilføjet, siden Per Aarsleff blev totalentreprenør på projektet. Trafik- og Byggestyrelsen vurderer samtidig, at ændringerne ikke kræver en ny VVM-godkendelse.

- Der forelå en færdig VVM-redegørelse i november 2014, men den var baseret på det detailprojekt, vi havde udarbejdet sammen med COWI, forklarer havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen, og fortsætter:

- Vi endte som bekendt med et funktionsudbud, hvor entreprenøren tegner planerne, og derfor er det blevet anderledes end det projekt, vi oprindeligt havde fået godkendt. Designet er ændret, så man arbejder indefra i stedet, og det krævede en ny kommuneplan, som er forløbet uden problemer.
FAKTA: Havneudvidelsen i Frederikshavn

Udvidelsen kommer til at foregå over tre etaper, hvoraf den første forventes afsluttet i foråret 2018.

Etape et omfatter:
- 300.000 kvadratmeter baglandsareal
- 30.000 kvadratmeter kajareal
- 600 meter kaj
- 11 meter dybgang udvidet til 14 meter

Udvidelsen forventes at øge havnens omsætning med 50 procent fra 50 millioner kroner i dag til 75 millioner.

Siden kontrakten blev underskrevet sidst i august, er der blevet arbejdet hårdt bag kulisserne, selvom der ikke er en fysisk manifestation af udvidelsen endnu, fortæller havnedirektøren.

- Vi er inde i en myndighedsbehandling og sidder samtidig og planlægger det fysiske forløb, når vi går i gang 1. marts med molebyggeriet. Og så er der også hele det kommercielle forløb, fortæller Mikkel Seedorff Sørensen.

Siden Modern American Recycling Services (MARS) i september underskrev kontrakt med havnen, har interessen for havnens arealer været i høj kurs. Mange kan se potentialet i det store nordjyske projekt, konstaterer havnedirektøren med tilfredshed.

- Det går absolut efter planen, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078