23948sdkhjf

Solrød udvider plejecenter

Byggeri af nye plejeboliger sendes i udbud til foråret.
Der skal bygges 30 nye plejeboliger og 24 rehabiliteringspladser på Christians Have Plejecenter inden udgangen af 2018.

I løbet af foråret tager projektet det første store skridt mod realisering, når byggeriet sendes i udbud.

- Vi stiller store krav til de nye faciliteter og er meget opmærksomme på at finde de rigtige til at realisere byggeriet – nogen der forstår, hvilken type plejeboliger og rehabiliteringspladser, vi ønsker, siger direktør i Solrød Kommune, Dorte Saabye, i en pressemeddelelse.

Fokus på særlige behov
Den sidste halvdel af 2015 har Kommunen og projektteamet brugt på at involvere brugerne og deres pårørende, og byrådet vedtog i november en række pejlemærker for byggeriet.

- 80-85 procent af de ældre på Christians Have Plejecenter er demente, og byggeriet skal derfor tage højde for deres særlige behov. Det betyder blandt andet, at institutionspræget skal mindskes mest muligt, så beboerne føler, der er hjemligt og trygt, men samtidig skal plejen kunne fungere effektivt, fortæller Dorte Saabye.

Byrådsmedlemmerne har desuden ønsket, at der skabes attraktive udendørsarealer, så de ældre får lyst til og mulighed for at bevæge sig udenfor. Der skal med udbygningen også være særligt fokus på brugen af velfærdsteknologi fx i form af særlige hjælpemidler, der kan aflaste personalet og gøre beboerne mindst muligt afhængige af personalet, samtidig med at kvaliteten af plejen øges.

90,8 millioner afsat
Sideløbende med udbudsprocessen vil der blive udformet en ny lokalplan for området, som byrådsmedlemmerne efterfølgende skal tage stilling til. Vinderen af udbuddet findes i slutningen af 2016.

I dag er der 102 plejeboliger på Christians Have og 15 rehabiliteringspladser. Med den nye udbygning kommer der en ny fløj med 30 ekstra plejeboliger af cirka 65 kvadratmeter og 24 rehabiliteringspladser af cirka 40 kvadratmeter.

Der er afsat 90,8 mio. kr. til at bygge de nye plejeboliger og rehabiliteringspladser og 16,4 mio. kr. til at bygge servicearealerne - heraf 50,1 mio. kr. i 2017 og 57,1 mio. kr. i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.307