23948sdkhjf

Expan udvider montageindsatsen

Betonelementproducenten Expan satser strategisk på forretningsområdet for montage og imødegår derved tidens vigende byggeaktivitet. Som noget nyt kan entreprenører, der har valgt andre elementleverandører, fremover hente hjælp til montageopgaver hos Expan, der har Danmarks største kapacitet på området.
- I en tid med generel nedgang i byggebranchen, må vi kompensere på andre områder. Det har været en del af en langsigtet plan gradvist at tilbyde entreprenører, som bruger andre elementproducenter end Expan, at de også kan få glæde af vores kompetencer på montageområdet. Vi mærker allerede en stigende efterspørgsel efter vores montagekapacitet og know-how, fortæller Expans adm. direktør Poul Kirkegaard.

Expans montagekapacitet er samlet i virksomhedens forretningsområde Expan Entreprise, der hidtil primært har varetaget montageopgaver, hvor egne produkter indgår. Nu kan andre også benytte sig af Expans montagekoncept, hvor hver byggesag får tilknyttet egen projekt- og entrepriseleder og et fast team, der skal sikre styringen af økonomi, tid og kvalitet. På den måde effektiviseres processerne, og logistikken går op i en højere enhed.

Elementproducenten har gennem årtier opsamlet know-how om rationelt elementbyggeri, og med over 100 montører har virksomheden i dag Danmarks største montageafdeling med erfaringer fra alle former for byggeri.

Kompetencer giver tilfredse kunder
Det er primært i forbindelse med lidt større byggeprojekter, at Expan vil assistere med montagen. Foruden montage af vægge og dæk har Expan nemlig stor erfaring med eksempelvis søjler, trapper og altangange til mere komplekse byggerier, og interessen for virksomhedens kompetencer kan allerede mærkes. Expan har netop afsluttet en montageopgave i forbindelse med byggeriet af et nyt butikscenter og tilhørende ejerlejligheder på Herluf Trolles Torv i Hillerød.

- Selvom Expan ikke selv leverede elementerne, har montørerne udført et meget tilfredsstillende stykke arbejde i overensstemmelse med tidsplanen. Byggeriets placering og mange skæve vinkler har stillet store krav til montørerne, og her har vi nydt godt af Expans know-how og konstruktive tilgang, fortæller projektleder Poul Clemmensen fra G.V.L. Entreprise, der er hovedentreprenør på byggeriet.

Byggeriet i Hillerød omfatter fire etager samt en parkeringskælder og udgør i alt 7.500 m2. Det færdige byggeri står efter planen klar til maj 2009.

Samler ny erfaring med højt byggeri
Foruden udvidelsen af montageafdelingen er Expan begyndt at opbygge erfaringer med højere byggeri ved hjælp af efterspændte betonelementer. Metoden har tidligere været meget anvendt til eksempelvis broer, men er stadig relativt ny hos Expan.

- Samfundet og markedet stiller hele tiden nye krav til vores produkter og deres anvendelse. Derfor er det vigtigt, at vi konstant udvikler os. I en ikke så fjern fortid, havde det for eksempel været vanskeligt at bygge 12 etager af betonelementer, men en efterspænding gør montagen mere enkel og åbner op for mange flere byggeprojekter, forklarer Poul Kirkegaard.

I øjeblikket samler Expan nye erfaringer fra netop en bygning i 12 etager, da virksomheden skal levere og montere betonelementer til byggeriet Queens Corner i Herning i samarbejde med KPC-Byg. Byggeriet får nederst tre etager med erhverv, mens de ni næste etager er udformet som et tårn med både bolig og erhverv. Queens Corner forventes at stå færdigt i 2009.

Kilde: Expan

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094