23948sdkhjf

Sydhavnens tunge industri bliver til kreativt erhverv

H.C. Ørsted Ejendomme overtager tre bygninger i København SV. De skal nu omdannes til kontorer og showrooms for kreative erhverv.
Tung industri i Københavns Sydhavn er de senere år blevet flyttet ud til fordel for kontorer og boliger. Nu får udviklingen af det tidligere arbejderkvarter et ekstra skub med salget af tre industribygninger, der skal omdannes til et attraktivt og kreativt miljø.

Køber er H.C. Ørsted Ejendomme ApS ved Kristoffer de Linde. Kristoffer de Linde ser et stort potentiale i de rå industribygninger, der tidligere har haft funktion som henholdsvis magasin-, folke- og administrationsbygning for H.C. Ørstedsværket, der ejes af Dong, som ligeledes er sælger af bygningerne.

- Jeg så fra starten en meget spændende opgave i bygningerne, da vi har med et område at gøre, som ligger meget centralt, men alligevel meget for sig selv, samtidig med at det er her, at Sydhavn og indre by smeltes sammen, siger Kristoffer de Linde.

Ejendommene vil skille sig ud, da de er noget af det første, man vil se, når man kører ind på Enghave Brygge, og Kristoffer de Linde går derfor til opgaven med meget stor ydmyghed. Ejendommenes udtryk vil blive bibeholdt, og at istandsættelsen vil ske med respekt for både historie og beliggenhed.

- Ønsket er at skabe en ejendom, der bibeholder historien på stedet i form af det rustikke, industrielle look, men som samtidig vil blende godt ind i de mange kvadratmeter nybyggeri og metro, der over de kommende år vil skabe rammen om den nye bydel, fortæller han.

Bygningerne rummer i alt omkring 3.500 kvadratmeter kontorareal, der er fleksible med plads til lejere af forskellig størrelse. I alle bygninger er arealet fordelt på tre etager, hvor en hel etage kan udlejes til en enkelt lejer, hvis der er ønske herom.

Erhvervsejendomsmæglerfirmaet Colliers International er ansvarlig for udlejning af kontorlejemålene, som står klar til indflytning i sommeren 2016.

- Bygningerne og området henvender sig i realiteten til alle typer af lejere, men jeg forventer især en interesse fra eksempelvis arkitektfirmaer og designere, som vil passe godt ind i det rå miljø, siger Helle Horn Kramer fra Colliers.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125