23948sdkhjf

Skru ned for varmen og op for indeklimaet

Et Skovbohus bruger op til 25 pct. mindre varme end et traditionelt murstenshus, og samtidig får indeklimaet det blå stempel af Teknologisk Institut.
I takt med at nye huse skal være stadig tættere af hensyn til varmeforbruget og miljøet, øges kravet til indeklimaet. Er luftfugtigheden for høj, stiger risikoen for astma- og allergifremkaldende husstøvmider, skimmel og svamp.

Derfor har Skovbo i Vejle fået testet sine huse af Teknologisk Institut og fået tildelt Indeklimamærket, som kun gives til "sunde" huse.

En af årsagerne til det behagelige og allergivenlige indeklima i et Skovbohus er, en kombination af de anvendte materialer - med træ som hovedingrediens - og hurtig lukning af huset i byggeprocessen. Allerede efter få byggedage kan byggeriet klassificeres som tørt. Til sammenligning vil et traditionelt murstenshus ofte have en ekstraordinær høj luftfugtighed i de første tre-fire år og dermed give uønsket gode betingelser for både husstøvmider, skimmel og svamp.

Økonomisk plus
Et Skovbohus er samtidig op til 25 pct. billigere at varme op end et traditionelt murstenshus i samme størrelse. Det hænger blandt andet sammen med, at der i konstruktionen er plads til mere isolering i ydervæggene, uden at det går ud over de indvendige kvadratmeter. Desuden bruger Skovbo udelukkende superlavenergiglas i alle husets vinduer.

Skovbohuse fås både med facader af bjælker, træ, facadepuds og mursten. Forskellen er kun synlig udvendigt - indvendigt er konstruktionen nøjagtig den samme. Der er heller ingen forskel i kvaliteten eller indeklimaet. Det handler ganske enkelt om smag og behag.

Bankgaranti giver tryghed
Familier, som vælger at realisere boligdrømmen med et Skovbohus, får en bankgaranti på 200.000 kroner med i købet. Bankgarantien er et økonomisk sikkerhedsnet i byggeforløbet.

- Det giver vores kunder en stor sikkerhed og er med til at understrege det seriøse og professionelle i samarbejdet, forklarer Mathias Bendesen Møller fra Skovbo. Han tilføjer, at ideen stammer fra Sverige, hvor man benytter lignende bankgarantier.

Vil man læse mere om Skovbo og se et udvalg af byggeløsninger, kan man klikke ind på www.skovbohuse.dk .

Kilde: Skovbo Huse

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093