23948sdkhjf

Teknikentreprenør spiller på flere heste

Poul Sejer Nielsen A/S har fire år efter fusion øget omsætning og ordrebeholdning markant, så teknikentreprenøren nu er rustet til fremtiden.
Det er fire år siden, at det nye Poul Sejr Nielsen A/S blev skabt ved fusion af tre vvs-firmaer, og grundstenen lagt til en ny stor og toneangivende teknikentreprenør i det nordsjællandske.

Omsætningen hos virksomheden i Birkerød er steget fra omkring 55 mio. kroner til 90 mio. kroner i år, mens ordrebeholdningen for 2016 er på 125 mio. kroner, så væksten fortsætter med særligt hoved- og fagentrepriser inden for renovering samt elinstallationer i erhverv og industri.

- Over de fire år har vi transformeret forretningen fra vvs og blikarbejde til en teknikvirksomhed med hele platformen - vvs, tag & facade, el, ventilation, styring og nye tekniske discipliner som vedvarende energiteknik og store solcelleanlæg til erhvervskunder, siger Michael Madsen, adm. direktør i Poul Sejr Nielsen, og tilføjer:

- Som teknikentreprenør oplever man, at der er andre krav til de interne værktøjer og processer. Dem har vi arbejdet med at udvikle. I dag er de indarbejdet i en grad, at de er med til at skabe vækst”.

Poul Sejer Nilsen A/S har senest vundet tre opgaver med udskiftning og renovering af de tekniske installationer på 90 lejligheder på Tagensvej, 70 lejligheder ved Guldbergs Plads i København N og 13.400 kvm blandet kontor og forskning på Danmarks Tekniske Universitet.

Strategiske fordele
Michael Madsen peger på de strategiske fordele. Teknikentreprenøren har flere indgange til en kunde.

For kunden har det også klare fordele blandt andet med en større sikkerhed for et godt resultat og kun en kontraktpart, ligesom koordinering og faggrænser klares internt. Det sikrer et mere smidigt byggeforløb og på byggemøder kan en projektleder oftest klare det hele.

Poul Sejr Nielsen har for nuværende 35 servicebiler på farten på det meste af Sjælland til at dække både det private servicemarked og det professionelle marked, og det giver en stor fleksibilitet.

Kundegrundlaget er samtidig mere bredt og varieret, som strategisk gør virksomheden mindre sårbar og skaber vækst.

En konsekvens er, at den gennemsnitlige entrepriseopgave er større. Poul Sejr Nielsen byder i dag typisk på opgaver op til 50 mio. kroner.

- Det er ikke alle steder, at rådgivere og hovedentreprenører har indset, at de kan minimere deres ressourceforbrug på sagerne med én teknikentreprise frem for fire forskellige fagentrepriser. På papiret kan man nok spille på flere leverandører og presse priser, men det sker på bekostning af processen. Teknikentreprenøren samler alle grænseflader op og stiller med et homogent hold. Rådgivere og hovedentreprenør får ikke problemer med, at fire forskellige firmaer agerer forskelligt, siger Michael Madsen.

Grossister skal følge med
Michael Madsen peger på, at grossisterne kan blive bedre til at forsyne teknikentreprenøren med ”hele paletten”.

- Vi efterlyser større tilpasning hos grossisterne til udviklingen i pagt med de nye behov. Nogle grossister står på et ben. Det er beklageligt, men vi er nødt til at gå til dem, der kan servicere os bred”, siger Michael Madsen.

Udviklingen stiller også nye og udfordrende krav til medarbejderne. Poul Sejr Nielsen har således øget indsatsen på efteruddannelse og kompetenceudvikling på tværs af faggrænser. Rent praktisk er det bredere fokus hjulpet på vej med et kontormiljø, hvor alle medarbejdere inden for henholdsvis projekt og service sidder sammen på tværs af faggrænser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094