23948sdkhjf

De første entreprenører er fundet til 34.000 m² domicil

170 mennesker var mandag samlet på en byggeplads vest for Silkeborg, da støbningen af fundamentet til Mascots nye hovedsæde blev påbegyndt. Det store byggeri skal opføres i fagentrepriser.
Mandag markerede Mascot, at virksomheden nu samler medarbejderne fra de nuværende seks Silkeborg-adresser i et nyt hovedkvarter i Pårup, vest for byen.

Støbningen af fundamentet til det 34.058 kvadratmeter store byggeri blev således påbegyndt under overværelse af 170 gæster.

- Virksomheden har efterhånden mere end 30 år på bagen, og nu er tiden inde til, at vi sikrer rammerne for vækst i de næste mange år, sagde administrerende direktør Michael Grosbøl.

Støbning i stedet for spadestik
Dagen blev ikke markeret som et ’første spadestik’, idet entreprenørmaskinerne allerede midt i september gik i gang med blandt andet at etablere en 530 meter lang vej på grunden for at komme i gang.

Denne opgave varetages af Gustav H. Christensen, som tidligere på efteråret vandt jord- og anlægsentreprisen. MJT Rådgivning varetager byggeledelsen på projektet og står således blandt andet for udbud af fagentrepriser.

Udover jord- og anlægsentreprisen er der indtil videre indgået kontrakt med Byggefirmaet Mogens Lund om betonentreprisen. Produkt- og projektdirektør Niels Høigaard Hald fra Mascot oplyser til Building Supply, at flere entrepriser er enten i udbud eller under forhandling, og han ønsker ikke at give yderligere detaljer på nuværende tidspunkt.

Den nye vej kommer til at forbinde hovedvejen med domicilet på den sydlige del af grunden. Sporet er 15 meter bredt, og det skal ende med at blive en otte meter bred vej med afvandingsgrøft og cykelsti. Selve byggeriet støbes og bygges lidt forskudt af hinanden. Først støbes fundamentet til lageret og dernæst til administrationsbygningen.

Sikring af fremtidig vækst
Mascot er en familiedrevet virksomhed, hvor Michael Grosbøl som administrerende direktør står i spidsen for i alt 2.300 ansatte. Han er anden generation i familien på dén post, og under påbegyndelsen af støbningen havde han sin far, stifter og nuværende bestyrelsesformand, John Grosbøl, ved sin side.

Michael Grosbøl understreger, at det nye byggeri på alle måder er fremtidssikret:

- Lagerdelen er foreløbigt dimensioneret til år 2020, og så er det ydermere forberedt til, at vi meget nemt kan udvide det med 50 procent. Når det skal udvides endnu mere, kan det gøres op til fem gange større, og dernæst kan vi tage jorden på den anden side af den 530 meter lange indkørsel i brug. Så lagerudvidelsesmulighederne er gigantiske. For de øvrige afdelinger og funktioner gælder det også, at vi nemt kan tage flere kvadratmeter i brug, selvom de mere end 34.000 kvadratmeter til en start gør, at der ved indflytningen er god plads.

Mascots nye domicil kommer til at ligge på den nordøstlige hjørnegrund, hvor Herning-Silkeborg-motorvejen skærer hovedvej 13 mellem Viborg og Vejle. Byggeriet, der er tegnet af C.F. Møller, forventes at stå færdigt i sommeren 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094