23948sdkhjf

Ja til stort hotel i vandkanten

Et nyt stort hotel med plads til 100 gæster, konferencefaciliteter, spa, massagebrikse og andre wellness­tilbud i vandkanten ved Gilleleje. Dette byggeri ser nu ud til at kunne blive en realitet.
Projektet, som har fået titlen New Nordic Coast Gilleleje, indstilles nu til regeringen som et af de i alt 10 projekter, der kan få tilladelse til at blive realiseret i kystområder. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I alt 38 kommuner har indsendt forslag til byggerier af forskellige art, men kun 10 vil få tilladelsen. Blandt projektforslagene er også et fra Halsnæs Kommune om vandsportsfaciliteter i Lynæs Havn samt fra Helsingør et forslag til forbindelsesruter mellem udsigtspunkter, caféer og en solnedgangstrappe i Hornbæk.

I går fik Gribskov Kommune varsel om, at projektet i Gilleleje indstilles som et af de projekter, der kan gennemføres.

Indstillingen kommer fra Erhvervsstyrelsen, som forhold vedrørende planloven nu hører under. Erhvervsstyrelsen skal blandt andet vurdere, om projekterne lever op til de betingelserne, regeringen stillede for forsøgsordningen, for eksempel om de opføres i sammenhæng med andre turistfaciliteter, og at de indpasses i områdernes arkitektur og natur. Det endelige tilsagn til de 10 projekter kan ventes at komme fra regeringen senere på efteråret, oplyser Erhvervsstyrelsens presseafdeling.

Projektet i Gilleleje er udarbejdet som en opfølgning på en strategi udviklet af Visit Nordsjælland, der mener, at Gilleleje har potentiale til at blive en hovedby for »Den Danske Riviera«, det vil sige de nordsjællandske og nordvestsjællandske strande fra Helsingør til Sjællands Odde. Der foreslås blandt andet anlagt en ny stor mole, som kan give læ for en ny bynær strand samt faciliteter til forskellige former for vandsport, herunder et havbad og flere pladser til gæstesejlere og turbåde.

Borgmester Kim Valentin (V) siger, at projektet kan være med til at skabe vækst i hele Gribskov kommune. Han ser også positivt på mulighederne for at finde udviklingsselskaber og investorer, der vil gennemføre projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109