23948sdkhjf

Fra idé til tv til præfabrikeret kontorhotel

I TV2s program Vejen frem kunne seerne følge idérige danskere, der forsøgte at slå igennem med deres mere eller mindre geniale ideer. Én af de få ideer, der slap gennem nåleøjet til finalen, var Your House. Her har man specialiseret sig i præfabrikerede huse, hvor alt lige fra tagkonstruktionen, isolering, møbler og gardiner monteres på fabrik.
I efteråret rullede TV2s program Vejen frem over skærmen. Her kunne danskerne se, hvorledes de allermest idérige fik plads i den bedste sendetid og præsenterede deres ideer for et særdeles kyndigt panel blandt andet bestående af Mads Øvlisen. Alt lige fra økologisk pasta over katte-skræmmemaskiner tril præfabrikeret husbyggeri gjorde indtryk på seerne. Sidstnævnte gjorde dog et uudsletteligt indtryk på Mads Øvlissen og de øvrige dommere og endte i finalen.

Den to år gamle virksomhed Your House, der står bag, er allerede nu klar med de første færdige huse og brillerer blandt andet med et nyt kontorhotel i Hedensted ved Horsens.

100% præfabrikerede huse
Mads Øvlisen valgte Your House, fordi han mente, at virksomheden kom med et frisk pust til byggebranchen. Ikke at der ikke findes andre virksomheder, der producerer præfabrikerede elementer til bolig- og erhvervsbyggeriet, men hos Your House er man alligevel lidt anderledes.

- Når vi siger præfabrikerede huse, mener vi præfabrikerede huse, fortæller medejer Thomas Mortensen om sit projekt.

- Vi monterer alt fra fabrikken, lige fra ydervæg til indervæg inklusive gardiner og møbler, såfremt det ønskes.

- Vores system er et byggesystem lige som legoklodser – formen på huset afhænger fuldstændigt af hvordan og hvorledes man sætter de enkelte ”klodser” sammen.

Byggemodulerne fra your House er rumstore og kan enten anvendes til helårshuse, sommerhuse, kontorer, campinghytter, golfhytter, kolonihaver - mulighederne er mange og det er kun fantasien, der sætter grænserne. Til dato har virksomheden leveret huse i 25 kvadratmeter-klassen og op efter - Et af byggerierne der er tegnet er, et klubhus på ialt 1200 kvm i 2 etager - udelukkende skabt af modulerne fra Your House.

Fragt og montage
Et hus fra Your House fremstilles på fabrik, og når det er færdigt, sættes det på en lastbil og fragtes til sit bestemmelsessted. Herefter placeres det ved hjælp af en kran ovenpå det allerede støbte fundament.

- Hvis håndværkerne står klar på pladsen, går der godt og vel to timer fra vi har leveret til, der er vand i hanerne, og man kan nyde en kop kaffe i ro og mag i sit nye hus, fortæller Thomas Mortensen.

Kontorhotel i Hedensted
På en mark ved Hedensted skyder et kontorhotel op. Det nye koncept kommer fra Your House og opbygges af de mange forskellige ”byggeklodser” i virksomhedens sortiment.

- Problemet med de gængse kontorfællesskaber, som vi ser dem i dag er, at kontorerne ligger i en pærevælling på en lang gang, hvor man deler mødelokaler og køkken. Det kan mange gange virke hæmmende for kreativiteten. Med vores kontorhotel får hver enkel virksomhed eget kontor med egen indgang og køkken. Men man ligger i en klynge og kan på den måde nyde godt af hinanden, som man kan i de typiske kontorfælleskaber, siger Thomas Mortensen om det nye hotel, hvor Your House’s administration også selv har til huse.

I det nye kontor-hotel-koncept vil de forskellige virksomhed dele et fælleshus med fælles reception, lounge, kantine, mødelokaler og kopirum.

Your House med rødder i USA
Folkene bag Your House har fået ideen til de præfabrikerede huse fra prefab huse i USA, hvor man i mange år har transporteret moduler fra fabrik over lange afstande til byggepladser. Og at danskerne har taget det nye koncept til sig vidner ordrebogen om.

- Vi har vanvittigt travlt i øjeblikket, siger Thomas Mortensen.

- Vi udvider og vores omsætning er meget høj i forhold til vores medarbejderantal, der er fordoblet i de seneste år. Og inden længe står vi over for en udvidelse af produktionen, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079