23948sdkhjf

FRIIS & MOLTKE tegner stort plejecenter ved Herning

FRIIS & MOLTKE har sammen med CC-Contractor og Rambøll vundet konkurrencen om ca. 12.000 m² udbygning og renovering af plejecentret Lindegården i Herning.
Projektet omfatter renovering af to eksisterende plejehjemsbygninger, opførelse af nye boliger, bl.a. til beboere med demens og Huntingtons Chorea samt en ny central hovedindgang for centret.

Samlet vil projektet indeholde 120 boliger i nær tilknytning til fællesfaciliteter samt personale- og serviceområder, og omfatte ca. 6100 m² nybygning og ombygning af ca. 6000 m² eksisterende bygninger. Det samlede budget udgør ca. 185 mio. kroner

Bygningerne placeres som en åben parkbebyggelse og mellem de enkelte huse indrettes rekreative beskyttede haverum. Projektets vil skabe trygge, genkendelige og oplevelsesrige rammer om en livsfase, hvor afhængighed af andre menneskers omsorg bliver større og større.

Beboerne på Lindegården kommer med vidt forskellige baggrunde og behov. Den enkelte bolig skal derfor tilbyde en særlig grad af privatliv og identitet, mens fællesarealerne skal danne optimale rammer for det fælles liv, som beboerne udvikler sammen. Bebyggelsen er logisk opbygget med indretning der giver mulighed for en naturlig hverdagsrytme, både for beboere adfærd, pårørende og ansatte.

De nye bygninger disponeres, så der på grunden skabes en kantet struktur, der med sin form danner større og mindre skærmede udendørs opholdszoner med stedvise længere kig gennem bebyggelsen til det omkringliggende område. Projektet omfatter Ligesom det er tilfældet i dag, vil de enkelte huse på den ene side opleves som selvstændige og aflæselige enheder, der på den anden side indgår i en samlet karakterfuld bebyggelse i en grøn park.

Anlægget disponeres så de eksisterende huse forbindes til en ny somatisk afdeling i to plan, der placeres på grundens vestlige del med adgang via ny hovedindgang. Vest for bygningen placeres plejehjemmets demensafsnit i en selvstændig bygning i to etager, mens bygningsafsnittet for beboere med Huntingtons Chorea disponeres på grundens sydligste del. Som en rygrad samles den centrale sammenhæng mellem de enkelte afdelinger med god kontakt til forskellige intime haverum.

Kilde: FRIIS & MOLTKE A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109